Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas U-20 basketbolistes Eiropas čempionātu noslēdz desmitajā vietā

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase svētdien Čehijā Eiropas čempionāta mačā par devīto vietu ar rezultātu 50:51 (11:21, 20:9, 12:13, 7:8) piekāpās mājiniecēm.

Latvijas izlasē ar 20 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām izcēlās Aleksa Gulbe, bet desmit punktus guva Janeta Rozentāle.

Čehijas komandā 15 punktus guva Simona Sklenāržova.

Latvietes šajā mačā iemeta tikai vienu no 11 tālmetieniem, lai gan arī pretinieces nebija labāks, jo grozā raidīja trīs no 18 "trejačiem".

Spēles pirmajā ceturtdaļā čehietes iekrāja desmit punktu pārsvaru (21:11), bet spēles otro nogriezni ar 8:0 izrāvienu iesāka latvietes, kuras pietuvojās pretiniecēm līdz divu punktu deficītam. Otrā ceturkšņa vidū Aleksa Gulbe izlīdzināja rezultātu (25:25), bet priekšpēdējā minūtē vadība beidzot tika pārņemta, kas pirmo puslaiku ļāva uzvarēt ar 31:30.

Mača otrajā puslaikā spēle ritēja punkts punktā, nevienai no komandām neiekrājot drošu pārsvaru. Pusotru minūti pirms pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts 48:48, bet pretinieces ar tālmetienu ieguva trīs punktu pārsvaru. Uz to Gulbe atbildēja ar diviem punktiem, bet savā nākamajā uzbrukumā latvietes nespēja pārņemt vadību.

Čehietes ceturtajā ceturtdaļā bija spēlējušas disciplinēti, tādēļ priekšpēdējā sekundē atļāvās pārkāpt noteikumus. Pēdējais metiens tika izspēlēts uz groza apakšu Gulbei, taču viņu sedza divas pretinieces, kā dēļ metiens neizdevās un tika piedzīvots zaudējums ar 50:51.

Jau ziņots, ka A apakšgrupā Latvija zaudēja visās trīs spēlēs - 51:61 pret Serbiju, 51:53 pret Portugāli un 41:62 pret Spāniju, kā arī neveiksme tika piedzīvot astotdaļfinālā pret Beļģiju (42:48). Savukārt ceturtdaļfināla spēlē par 9.-16.vietu ar 57:52 pārspēta Nīderlandes izlase, bet sestdien mačā par 9.-12.pozīciju ar 67:54 pārspētas lietuvietes.

Tikmēr Čehija apakšgrupas pirmajā mačā ar 43:58 piekāpās Krievijai, tālāk ar 81:47 sagrāva Zviedriju, bet noslēdzošajā grupu turnīra spēlē ar 64:41 uzveica Polijas izlasi. Astotdaļfinālā čehietes ar 59:64 sīvā cīņā atzina Itālijas pārākumu, bet ceturtdaļfināla mačā par 9.-16.vietu ar 78:48 sagrauta Baltkrievijas valstsvienība. Savukārt sestdien cīņā par 9.-12.vietu ar 74:55 vēlreiz uzvarēta Zviedrijas izlase.

Gatavojoties Eiropas čempionātam, Latvija aizvadīja četras spēles, pa divām reizēm spēkojoties ar Vāciju (62:55 un 59:45) un Lietuvu (56:60 un 71:51).

No Latvijas izlases spēlētājām Aleksai Gulbei šis bija jau septītais Eiropas čempionāts jaunatnes izlasēs, savukārt savās sestajās meistarsacīkstēs spēlēja Nikola Ozola un Luīze Šepte, kura šovasar palīdzēja arī pieaugušo valstsvienībai. Ozola šovasar spēlēja arī Latvijas U-19 izlasē Pasaules kausā, bet Anita Miķelsone, Una Šteinharde un Paula Mauriņa piedalījās Eiropas U-18 čempionātā. Iespēja spēlēt U-19 Pasaules kausā bija arī Gulbei, bet viņa izvēlējās palīdzēt U-20 izlasei Eiropas čempionātā.

Aigars Nerips U-20 izlasi vadīja piekto gadu pēc kārtas, labāko rezultātu sasniedzot 2016.gadā, kad tika izcīnīta septītā vieta. Pērn latvietes viņa vadībā izcīnīja 11.vietu.

Šī gadu gājuma komanda pirms četriem gadiem U-16 čempionātā izcīnīja piekto vietu un ieguva tiesības spēlēt U-17 Pasaules kausa izcīņā. Pirms diviem junioru konkurencē bija 13.vieta.

Eiropas U-20 čempionāti sieviešu komandām notiek kopš 2000.gada, un tieši šajā vecuma grupā Latvijas komandas sasniegušas labākos panākumus. 2005., 2009. (abas reizes galvenais treneris Ainārs Čukste) un 2010.gadā (Mārtiņš Zībarts) izcīnītas bronzas medaļas, bet 2002. gadā ceturtā vieta un ceļazīme uz pasaules U-21 čempionātu.

Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kuras jauniešu komandas šovasar piedalās U-19 Pasaules kausa izcīņā gan puišu, gan meiteņu konkurencē, kā arī Eiropas čempionātu A divīzijās visās sešās grupās. Tiesa, U-20 un U-18 basketbolisti zaudēja vietu elitē.

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātā:

Nikola Ozola, Ance Laila Zeidaka, Anita Miķelsone (visas - TTT Rīga - Juniores), Una Šteinharde, Paula Mauriņa, Elīna Agnese Sičeva (visas - TTT Rīga - Kadetes), Luīze Šepte, Janeta Rozentāle (abas - Dienvidfloridas Universitāte, NCAA), Ļiza Čumika (Rīgas Stradiņa Universitāte), Aleksa Gulbe (Indiānas Universitāte, NCAA), Raivita Koreņika (Saldus), Emīlija Krista Grava (Vāgnera Koledža, NCAA).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi