Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvijas U-20 basketbolistes iekļūst Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase trešdien Viļņā sasniedza Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālu, kurā piektdien cīnīsies ar Portugāli.

Astotdaļfinālā latvietes ar rezultātu 81:72 (21:13, 22:23, 22:17, 16:19) guva virsroku pār vienaudzēm no Zviedrijas.

Luīze Sila Latvijas izlasē guva 23 punktus, izcīnīja 11 atlēkušās bumbas un atdeva sešas rezultatīvas piespēles, Vanesai Jasai bija 17 punkti un četras rezultatīvas piespēles, Marta Leimane guva 14 punktus, Nikola Priede desmit gūtajiem punktiem pievienoja 12 bumbas zem groziem.

Zviedrijas valstsvienībā rezultatīvākā bija Tilda Šēkvista, kura guva 23 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas.

Latvietes D apakšgrupā pirmajā mačā ar rezultātu 62:66 zaudēja beļģietēm, pēc tam ar 76:69 guva panākumu pār Itāliju, bet trešajā spēlē ar 67:56 pārspēja Turcijas basketbolistes un nodrošināja pirmo vietu grupā.

Savukārt Zviedrija C apakšgrupā Eiropas meistarsacīkstes iesāka ar uzvaru pār Poliju (67:63), taču turpinājumā ar 49:75 piekāpās Spānijai un ar 51:63 zaudēja Melnkalnei, ieņemot ceturto pozīciju grupā.

Sagatavošanās posmā Latvija pārbaudes spēles ar Ukrainas U-20 izlasi (82:29 un 85:58), Pasaules kausa dalībnieci Lietuvas U-19 komandu (51:66 un 79:61) un Somijas U-20 izlasi (53:76 un 87:60).

No šī sastāva piecas spēlētājas - Vanesa Jasa, Katrīna Ozola, Luīze Sila, Raina Tomašicka un Enija Vīksne - jau piedalījušās pieaugušo valstsvienības darbā.

Kopš 2019.gada, kad šā gadugājuma basketbolistes spēlēja U-16 čempionātā, sastāvā ir septiņas spēlētājas, to skaitā Jasa un Nikola Priede pat ar divu U-16 čempionātu pieredzi. 2022.gadā trīs spēlētājas startējušas gan U-18, gan U-20 Eiropas čempionātos. Pirmo reizi Eiropas čempionātā spēlē Franciska Treiliha.

Eiropas čempionāta A divīzijas turnīrs Lietuvā notiks līdz 6.augustam.

Latvijas U-20 sieviešu izlasi vada Aigars Nerips, kura palīdz treneri Guntis Endzels, Mārtiņš Zībarts un Anita Mikāle.

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlases kandidāšu saraksts:

Enija Paula Vīksne (RSU), Katrīna Ozola (Budapeštas EAC, Ungārija), Vanesa Jasa ("TTT Rīga"), Līva Liniņa, Katrīna Raina Kalniņa, Franciska Treiliha (visas - "Rīga Juniores"/LU), Enija Ķīvīte ("Liepāja"), Marta Daniela Leimane (Kolorādo Štata universitāte, NCAA), Raina Tomašicka (Tarbas "Gespe Bigorre", Francija), Luīze Sila ("Celta", Spānija), Nikola Priede (Vērmontas Universitāte, NCAA), Krista Lukašēviča ("Girona", Spānija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi