Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Latvijas U-20 basketbolisti ar uzvaru sāk cīņu par vietas saglabāšanu Eiropas čempionāta A divīzijā

Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlase otrdien ar uzvaru Grieķijā notiekošajā Eiropas čempionātā sāka cīņu par vietas nosargāšanu A divīzijā, ar rezultātu 69:63 (19:22, 13:13, 20:17, 17:11) pārspējot Bulgāriju.Ar 17 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām Latvijas valstsvienībā izcēlās Rolands Šmits, Anžejs Pasečņiks guva 14 punktus, 13 punktus un septiņas bumbas zem groziem iekrāja Iļja Gromovs, bet Ivars Rihards Žvīgurs izcēlās ar 12 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām.

Spēles ievadā vadībā pabija abas komandas, bulgāriem tiekot pie piecu punktu pārsvara, bet Latvijas izlasei spējot atrauties līdz vien divu punktu pārsvaram. Otrajā ceturtdaļā Bulgārijas vienība veica 9:0 izrāvienu, kas tai deva astoņu punktu handikapu, bet līdz puslaika beigām no pārsvara pāri palika trīs punkti.Trešajā ceturtdaļā Latvijas izlase turpināja pakaļdzīšanos, līdz priekšpēdējā minūtē panāca neizšķirtu 52:52. Noslēdzošajā ceturtdaļā latvieši teju visu laiku atradās vadībā, bet divas ar pusi minūtes pirms cīņas beigām viņu pārsvars bija divu punktu izteiksmē. Turpinājumā pretinieki tika noturēti "uz nulli", kas Latvijas izlasei pēdējā minūtē deva jau sešu punktu pārsvaru. Atlikušajā laikā latvieši pārsvaru nosargāja."Vieglu spēļu te nav un nebūs, tāpēc labi, ka visa mača garumā darbojāmies ļoti agresīvi un izšķirošajos brīžos panācām svarīgu uzvaru," Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājaslapā citēts izlases galvenais treneris Nikolajs Mazurs. "Pirmajā puslaikā ne visai precīzi metām, turklāt ne visai pareizi veidojot uzbrukumus, spēlētāji nevarēja ieņemt labākās pozīcijas, lai cīnītos par atlēkušajām bumbām, tāpēc zaudējām cīņā pie groziem. Savukārt bulgāri ļoti enerģiski ar lieliem spēkiem devās cīnīties par atlēkušajām bumbām.""Otrajā puslaikā koriģējām taktiku aizsardzībā, piespiežot bulgārus bieži kļūdīties un neļaujot viņiem mest no ērtām pozīcijām. Uzbrukumā mūsu centra spēlētāji ne tikai paši apdraudēja grozu, bet arī izbrīvēja vietu partneru caurgājieniem. Vismaz astoņus punktus guvām ar atkārtotajiem metieniem. Punktu izteiksmē lielāko ieguldījumu atkal deva centri, bet ārējā līnija labi pastrādāja aizsardzībā, sagādājot pretiniekiem lielas problēmas. Bija arī pa veiksmei uzbrukumā - svarīgus trīspunktniekus trāpīja Roberts Krastiņš, Kristaps Gludītis, bet Ivara Riharda Žvīgura agresivitāte deva svarīgus punktus spēles izskaņā. Diemžēl sāpošā potīte joprojām traucē Kristapam Pļavniekam. Gatavosimies cīņai ar Melnkalnes izlasi, kura pēc zaudējuma zviedriem nokļuvusi kritiskā situācijā un būs īpaši motivēta," uzskata Mazurs.Sacensību turpinājumā, komandām sacenšoties par 13.-20.vietu, Latvija otrdien spēkosies ar Melnkalni, bet trešdien tiksies ar Zviedriju.G apakšgrupā pēc vienas kārtas pa uzvarai ir Latvijai un Zviedrijai, bet Bulgārija un Melnkalne cīnās bez panākumiem.Kā zināms, pirmajā posmā Latvijas izlase izcīnīja tikai vienu uzvaru četros mačos, A apakšgrupā ieņemot ceturto vietu piecu komandu konkurencē un nekvalificējoties otrajam posmam. Cīņā par 13.-20.vietu piedalās pirmā posma katras apakšgrupas divas vājākās komandas. Astoņas izlases sadalītas divās apakšgrupās, pa četrām katrā. Pēc grupu turnīra katras apakšgrupas divas labākās komandas izslēgšanas cīņās spēkosies par 13.-16.vietu, bet grupu vājākās vienības cīnīsies par 17.-20.vietu. Eiropas čempionāta A divīziju atstās sacensību trīs vājākās izlases.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Noslēdzies tradicionālais Stipro Skrējiens

Veiksmīgi noslēdzoties Latvijā lielākajam tautas izturības un piedzīvojumu pasākumam Optibet Stipro Skrējiens, kas pēc ilgāka pārtraukuma atkal notika Ķegumā, atpūtas un sporta kompleksā Zelt...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi