Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Latvijas U-20 basketbolisti EČ astotdaļfinālā graujoši zaudē Lietuvai

Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlase trešdien Eiropas čempionātā astotdaļfināla mačā ar 75:114 (15:28, 25:26, 13:34, 22:26) piekāpās Lietuvas vienaudžiem, līdz ar to latvieši turnīrā cīnīsies par 9.-16.vietu.

Rezultatīvākais Latvijas izlasē ar 13 punktiem Roberts Kāpostiņš, bet vēl 12 pievienoja Dāvids Atlebrauers un Oskars Hlebovickis.

Pirmā ceturtdaļa latviešiem iesākās neveiksmīgi, tajā ar 15:28 zaudējot Lietuvas vienaudžiem. Arī otrajā ceturtdaļā neizdevās apturēt pretinieku spēli, jo jau pēc trim nospēlētām minūtēm rezultāts vēstīja 20:41, bet piecas minūtes vēlāk lietuvieši palielināja savu pārsvaru, panākot 49:28. Tikmēr pēc divdesmit minūtēm vadībā ar 54:40 bija Lietuva.

Trešās ceturtdaļas sākumā ar iespaidīgu bloku izcēlās Armands Berķis, bet viņa pārstāvētā komanda pēc divām nospēlētām minūtēm bija iedzinējos ar 44:60. Mača turpinājumā latvieši netika galā ar atlētiskajiem lietuviešiem, kuri nereti cīņās par atlēkušajām bumbām bija pārāki, kā arī grozam uzbruka ar lielāku precizitāti. Pēc trešās ceturtdaļas Latvijas izlase savu pretiniekus atlaida vēl tālāk, zaudējot ar 53:88. Noslēdzošajā ceturtdaļā lietuvieši pēc četrām nospēlētām minūtēm bija guvuši jau vairāk nekā 100 punktus, kamēr latvieši aizvien cīnījās ar precizitāti uzbrukumā. Arī mača turpinājumā dienvidu kaimiņu dominance nemazinājās, latviešiem piedzīvojot graujošu zaudējumu ar 75:114.

Zīmīgi, ka Latvijas izlase arī pirms čempionāta divās pārbaudes spēlēs visai pārliecinoši piekāpās Lietuvas vienaudžiem.

Lietuvieši čempionātu turpinās ar spēli ceturtdaļfinālā, bet latviešiem nāksies cīnīties par 9.-16.vietu. Trīs pēdējo vietu ieguvējas zaudēs vietu augstākajā divīzijā.

Latvijas komandai šis turnīrs nav sācies sekmīgi, jo ciesti trīs pārliecinoši zaudējumi - 66:92 pret Vāciju, 55:78 pret Spāniju un 78:90 pret Horvātiju, kas lika ieņemt pēdējo vietu C grupā.

Latvijas izlase pērn spēkojās B divīzijā, jo 2017.gadā čempionātā netika izcīnīta neviena uzvara, kas deva pēdējo, 16.pozīciju, tādējādi zaudējot vietu augstākajā divīzijā. Tur latvieši ilgi neuzturējās, jo tika izcīnīta trešā vieta, kas garantēja atgriešanos augstākajā divīzijā. Tikmēr veiksmīgākais no čempionātiem Latvijas izlasei bija 2013.gadā Tallinā, kad tika izcīnītas sudraba godalgas.

Pirms gaidāmā čempionāta Latvijas izlase aizvadīja sešas pārbaudes spēles, tostarp pret Lietuvu - tiesa, piedzīvoti graujoši zaudējumi ar 47:87 un 54:116, bet jūnija pēdējās divās dienās ar 74:97 un 64:92 piedzīvotas neveiksmes arī pret Polijas vienaudžiem.

Atlikušajā divās pārbaudes spēlēs izcīnīts viens panākums un piedzīvots zaudējums pret Igaunijas izlasi - 64:83 un 73:58.

Pēc U-19 vīriešu izlases starta Pasaules kausa izcīņā komandai pievienojās trīs spēlētāji saspēles vadītājs Rodrigo Būmeisters, uzbrucējs Oskars Hlebovickis un spēka uzbrucējs Armands Berķis.

Liela daļa Latvijas jauno basketbolistu savas prasmes aizvadītajā sezonā pilnveidojuši Latvijas basketbola līgās. Tomēr tikai četriem sastāva spēlētājiem bijusi pieredze Latvijas-Igaunijas līgas spēlēs.

Debiju šovasar U-20 izlasē piedzīvoja deviņi debitanti, bet četriem šis ir pirmais Eiropas čempionāts izlases kreklā. Berķim šis ir sestais starptautiskais turnīrs valstsvienībā, kamēr Dāvids Atelbauers izlasi pārstāv jau piekto reizi. Tikmēr Hlebovickim un Ralfam Lācim šis ir jau ceturtais turnīrs.

Eiropas čempionāts Izraēlā norisināsies līdz svētdienai.

Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātam:

Dāvids Atelbauers (Ziemeļdakotas Universitāte, NCAA), Gints Zommerfelds, Rainers Hermanovskis, Rodrigo Būmeisters (visi - ("Jēkabpils"/"SMSCredit.lv"), Elvis Brokāns ("Valmiera Glass"), Gustavs Kampuss (LU/BS), Roberts Kāpostiņš ("Rīdzene"/"Sportapunkts"), Ralfs Ērkšķis, Ralfs Lācis (abi - "Ventspils Augstskola"), Francis Gustavs Lācis (Orela Robertsa Universitāte, NCAA), Oskars Hlebovickis ("Jūrmala"/"Betsafe"), Armands Berķis (Andoras "Morabanc", Spānija),

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Merzļikinam un Blue Jackets sagrāve pret Jets

Graujošu zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien piedzīvoja Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins un viņa pārstāvētā Kolumbusas Blue Jackets komanda, kas savā la...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi