Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Latvijas U-20 basketbolisti Eiropas čempionātu sāk ar Izraēlas sagrāvi

Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlase ar pārliecinošu uzvaru otrdien Tallinā uzsāka dalību Eiropas čempionātā. Mūsu jaunie basketbolisti ar rezultātu  87:59 sagrāva Izraēlas valstsvienību.

Lai gan pēc pirmā puslaika Latvijas jaunajiem basketbolistiem bija tikai piecu punktu pārsvars (41:36), otrajās 20 minūtēs mūsējo pārsvars šaubas neradīja - 23:9 trešajā ceturtdaļā, 23:14 ceturtajā un izcīnīts pārliecinošs panākums. Iespaidīgs mūsējo pārsvars arī cīņā zem groziem - Latvijai 47 atlēkušās bumbas, Izraēlai 32.

Rezultatīvākais ar 26 gūtiem punktiem Latvijai bija Ingus Jakovičs, 17 punktus iemeta Kaspars Vecvagars, bet 15 Jāņa Bērziņa rēķinā. Izraēlas komandā 10 punktu robežu pārsniedza tikai viens basketbolists - Toms Mājans guva 14.

"Mums par pretinieku spēli bija pilna informācija ieskaitot izraēliešu galvenā trenera Šarona Drukera kādreizējā asistenta Permas komandā Gundara Vētras vērtējumu par šī  speciālista darba īpatnībām. Izskatījās, ka Iraēlas komanda par mums zina krietni mazāk," pēc mača atzina Latvijas izlases galvenais treneris Artūrs Štālbergs.

"Kā jau gaidījām, pretinieki visu spēli sedza zonu. Pirmajās minūtēs mazliet apjukām, netrāpījām brīvus metienus un nokļuvām zaudētājos (4:15). Tad spēlē ļoti veiksmīgi iekļāvās Ingus Jakovičs, kurš ne tikai guva svarīgus punktus, bet arī paveica lielu darbu aizsardzībā, apgrūtinot dzīvi izraēliešu saspēles vadītājiem. Partneri pavilkās līdz un, tiklīdz sākām agresīvi spēlēt aizsardzībā, parādījās arī veiksme uzbrukumā. Neitralizējām pretinieku stiprākos ieročus. No mīnusiem tikām ārā samērā ātri, bet izšķirošais lūzums nāca pakāpeniski. Ar pacietīgu un disciplinētu spēli salauzām pretiniekus, kuri darbojās diezgan haotiski. Labi pastrādāja visa komanda, ieskaitot garos spēlētājus. Viņu devums punktu izteiksmē varbūt neizskatās ļoti iespaidīgi, bet basketbolā ne visas pozitīvās darbības atspoguļojas statistikā," treneri citē Latvijas Basketbola savienība.

"Tagad šī uzvara jāaizmirst – sākam domāt par nākamo spēli ar Krievijas izlasi, kas pirmajā mačā ar 54:76 zaudēja Spānijai. Krievijas komandai ir potenciāli labi spēlētāji katrā pozīcijā, ieskaitot 220 cm garu centru, taču vismaz pirmajā mačā komanda spēlēja ļoti nedisciplinēti. Bija daudz nepamatotu individuālu darbību uzbrukumā, spēlētāji slikti atgriezās aizsardzībā. Šīs nianses centīsimies izmantot."

Eiropas čempionātā Tallinā Latvijas komanda grupas turnīrā spēlēs arī pret Krievijas (10.jūlijā), Bulgārijas (11.jūlijā) un Spānijas (12.jūlijā) komandām. Grupas trīs labākās vienības turpinās cīņu par medaļām, divām pārējām nāksies nosargāt vietu A līgā.

Latvijas U-20 izlases sastāvs Eiropas čempionātam:
saspēles vadītāji - Kaspars Vecvagars (Panevēžas "Lietkabelis", Lietuva) un Ingus Jakovičs (''Liepāja''/''Triobet''); aizsargi - Toms Leimanis, Edgars Štelmahers (abi - "Ventspils Augstskola") un Roberts Krūmiņš ("Liepāja"/"Triobet"); uzbrucēji - Ojārs Siliņš (Redžo di Emīlijas "Trenkwalder", Itālija), Jānis Bērziņš ("Valmiera"), Roberts Stumbris ("Jūrmala"/"Fēnikss") un Pēteris Rēķis ("Latvijas Universitāte"); centri Andrejs Gražulis, Iļja Gromovs (abi - "Ventspils Augstskola") un Elvis Saulītis ("Valmiera").

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi