Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Latvijas U-20 basketbolisti neturpina cīņu par atgriešanos elitē

Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlase piektdien Tbilisi piedzīvoja zaudējumu Eiropas čempionāta (EČ) B divīzijas ceturtdaļfinālā, tādējādi neturpinot cīņu par atgriešanos elites grupā.

Latvija ar rezultātu 76:79 (12:23, 21:17, 21:16, 22:23) zaudēja vienaudžiem no Serbijas.

Pirmajā puslaikā serbi iekrāja 17 punktu pārsvaru, taču latvieši to sadzēsa un ar precīziem soda metieniem uz brīdi pārņēma vadību. Serbi bija priekšā arī lielu daļu ceturtās ceturtdaļas līdz nogriežņa vidū Ričards Daniels Vanags ar tālmetienu panāca 67:67. 

Minūti vēlāk "trejaci" iemeta arī Markuss Kudrjavcevs un Latvija bija vadībā ar trīs punktiem (70:67). Serbi atgriezās vadībā, taču vēl viens Vanaga tālmetiens ļāva pusotru minūti pirms finālsvilpes iegūt divu punktu pārsvaru (73:71).

Atbildes uzbrukumā pretinieki no soda metienu līnijas izlīdzināja rezultātu, bet latvieši nespēja atgūt vadību. Turklāt 20 sekundes pirms mača beigām Krišs Helmanis cīņā par atlēkušo bumbu uzbrukumā pārkāpa noteikumus, kas serbiem ļāva panākt 75:73. Helmanim tā bija piektā piezīme un mača noslēgumā viņš nevarēja palīdzēt Latvijas izlasei.

Sekojošajā uzbrukumā Kudrjavcevs netrāpīja tālmetienu un cīņā par bumbu vēlreiz tika pārkāpti noteikumi. Tas pretiniekiem astoņas sekundes pirms pamatlaika beigām deva iespēju izpildīt vēl divus "sodiņus" un panākt 77:73.

Latvieši ātri atbildēja ar tālmetienu Kristiana Feierberga izpildījumā un četras sekundes pirms beigām Dāvja Čodera vadītajai komandai bija tikai punkta deficīts (76:77). Pretiniekiem iegūstot bumbu, uzreiz tika pārkāpti noteikumi, kas Serbijai ļāva atgūt divus punktus. Kristiāna Šulca pēdējā sekundē no tālienes mestā bumba trāpīja pa stīpu, bet grozā neielidoja. 

Jau ziņots, ka pirmajās spēlēs Latvija cieta neveiksmi pret Bulgāriju, piekāpjoties ar 64:72, un ar 72:59 pārspēja vienaudžus no Īrijas. Pēdējā grupas spēlē Latvijas basketbolisti ar 62:58 pieveica Ungāriju.

Tikmēr Serbija uzvarēja visās četrās apakšgrupas spēlēs, uzveicot juniorus no Šveices, Somijas, Albānijas un Slovākijas.

Pirmajā posmā 19 komandas sacenšas četros grupu turnīros. Katras grupas divas labākās komandas kvalificējas ceturtdaļfinālam, pārējās turpina cīņu par devīto vietu.

Savainojuma dēļ komandai nevar palīdzēt Freds Bagatskis, klubā Spānijā jaunajai sezonai gatavosies Rodijs Mačoha, bet ASV augstskolas komandas treniņos piedalīsies Noa Viljamsons.

Dāvis Čoders pirms četriem gadiem ar šo gadugājumu strādājis kā U-16 izlases galvenā trenera asistents, bet tagad viņam ir pirmā pieredze jaunatnes izlases galvenā trenera amatā.

Izlases aizvadīja treniņnometnes Rīgā un Rūjienā. Divās pārbaudes spēlēs tika nospēlēts neizšķirti ar Somijas U-20 izlasi (82:59 un 56:57), pārspēta valstsvienības rezervju komanda (81:78), divreiz zaudēts Lietuvas U-20 izlasei (86:106 un 61:79), vienreiz - Igaunijas U-20 komandai (69:74).

Ceļazīmi uz A divīziju saņems pirmo trīs vietu ieguvēji, taču, ja A divīzijā 14.-16. vietā ierindosies 2023.gada Eiropas U-20 čempionāta rīkotājvalsts Grieķijas izlase, no B divīzijas uz A divīziju pāries tikai pirmo divu vietu ieguvēji.

Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā:

Toms Skuja (Santantoni "Ibiza Feeling", Spānija), Valters Briedis ("Latvijas Universitāte"), Ričards Daniels Vanags (Raplas "Avis Utilitas, Igaunija), Kristiāns Šulcs ("Ventspils"), Kristians Feierbergs (Meinas "Black Bears", ASV), Krišs Helmanis (Badalonas "Joventut", Spānija), Markuss Kudrjavecevs ("VEF" basketbola akadēmija Valkā), Gustavs Jakubauskis ("Liepāja"), Nils Baumeisters (RSU), Ričards Kļanskis ("Taranto", Itālija), Raivo Butirins ("VEF Rīga"), Rihards Aleksandrovs ("Latvijas Universitāte").

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi