Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Latvijas U-20 basketbolisti turpina uzvaru gājienu Eiropas čempionātā; sasniedz ceturtdaļfinālu

Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlase Tallinā notiekošā Eiropas čempionāta otrā posma pirmajā spēlē ar rezultātu 78:72 (20:20, 20:11, 17:19, 21:22) uzvarēja Slovēnijas izlasi. Tā bija jau piektā Latvijas izlases uzvara piecās spēlēs, tādējādi mūsu basketbolisti jau trešo Eiropas čempionātu pēc kārtas spēlēs ceturtdaļfinālā. Vēl gan jāaizvada atlikušie divi mači otrajā posmā.

Rezultatīvākais Latvijai ar 20 gūtiem punktiem bija Ingus Jakovičs, Ojārs Siliņš guva 16 (tālmetieni 5/6!), Andrejs Gražulis iekrāja 14 punktus un 10 atlēkušās bumbas, bet 13 punkti un 9 atlēkušās Jāņa Bērziņa rēķinā. Slovēnijai produktīvākais ar 14 punktiem un 11 bumbām zem groziem bija centrs Tomazs Bolčina.

Spēli nedaudz sekmīgāk iesāka slovēņi, pateicoties sava līdera Zigas Dimeča rezultatīvajām darbībām (6:2). Turpinājumā vadības grožus vairākkārt savās rokās turēja te viena, te otra izlase, bet pirmās 10 minūtēs noslēdzās ar rezultatīvu neizšķirtu - 20:20.

Pirmos deviņus punktus otrajā ceturtdaļā guva Latvijas izlase, slovēņiem ļaujot izcelties vien pēc spēlētām vairāk nekā četrām minūtēm. Līdz puslaika beigām Latvija pārsvaru noturēja, atpūtā dodoties pie 40:31 savā labā uz tablo.

Pirmos punktus trešajā ceturtdaļā guva Artūra Štālberga vadītā Latvijas komanda, tomēr turpinājumā jau krietni labāk darbojās Slovēnija. Drīz vien no Latvijas pārsvara bija palikuši vairs tikai divi punkti (44:42), tomēr līdz ceturtdaļas beigām izdevās nedaudz atrauties - 57:50 pirms izšķirošajām 10 minūtēm. 

Pēdējā ceturtdaļā slovēņi vairākkārt pietuvojās līdz divu punktu atstatumam (59:61, 66:68), bet svarīgā brīdī tālmetienu realizēja Ingus Jakovičs. Pretinieki nepadevās un 68 sekundes līdz pamatlaika beigām Latvijai vairs tikai +1 (71:70). Izšķirošajos brīžos mača pēdējā minūtē četrus punktus pēc kārtas guva mača rezultatīvākais spēlētājs Ingus Jakovičs un uzvara Latvijai ar rezultātu 78:72. Šoreiz panākumu netraucēja izcīnīt pat 23 pieļautās kļūdas (Slovēnijai - 13).

 "Protams, prieks par uzvaru, taču ceru, ka mūsu sliktākā spēle šajā turnīrā jau palikusi aiz muguras. Pretiniekiem bija par 21 uzbrukumu vairāk – raugoties statistikā nudien grūti saprast, kā mēs varējām vinnēt. Glāba metienu precizitāte," Latvijas Basketbola savienība citē izlases galveno treneri A.Štālbergu.

"Kaut gan gatavošanās laikā nekas neliecināja par iespējamām problēmām, acīmredzot divas brīvdienas tomēr bija mazliet iemidzinājušas. Bija muļķīgas kļūdas (23-13), bet, pats galvenais, ļāvām pretiniekiem pie mūsu groza izcīnīt 21 atlēkušo bumbu. Uz pretinieku agresīvo centra spēlētāju stilu spēles plānā tika vērsta īpaša uzmanība, tāpēc laukumā notikušais bija nepatīkams pārsteigums. Slovēņu centri nāca virsū kā tanki un vairākkārt guva grozus ar otrajiem vai pat trešajiem metieniem. Tiesneši šoreiz pieļāva diezgan parupju spēli, un mūsu uzbrucēji dažkārt bez ceremonijām tika izstumti pāri gala līnijai," treneris atzina.

"Ar spēli uzbrukumā esmu apmierināts, izņemot, protams, lielo kļūdu skaitu. Bumba kustējās labi, trīspunktnieki bija daudz (10/25), tomēr gandrīz visi bija sagatavoti – no brīvām pozīcijām. Ātro uzbrukumu gan bija mazāk, nekā parasti, jo pretinieki tos bremzēja visiem līdzekļiem. Bieži saņēma sodus, bieži arī nesaņēma, kaut no malas likās, ka pārkāpumi bija. Nepatīkamas starpgadījums notika pašā pēdējā minūtē, kad Kasparam Vecvagaram izsita pirkstu. Ceru, ka lūzuma tomēr nebūs."

"Esam nostiprinājušies grupas tabulas augšgalā un divām nākamajām spēlēm, izskatās, nebūs „būt vai nebūt” nozīmes. Taču katrā spēlē cīnīsimies visiem spēkiem," noslēdza Štālbergs.

Otrā posma turpinājumā otrdien F grupas spēlē Latvijas izlase tiksies ar Itāliju, bet trešdien gaidāms mačs pret Franciju. 

Pirmajā posmā Latvijas izlase spēlēja C apakšgrupā, kur izcīnīja četras uzvaras pret Spāniju, Krieviju, Izraēlu un Bulgāriju. Pirmajā posmā bez Latvijas nepārspēta palika arī Grieķija, kas abām komandām uz otro posmu ļāva ņemt līdzi divas uzvaras. 

Citās F grupas spēlēs pirmdien Itālija ar 76:73 pārspēja Spāniju, bet Krievija uzveica Franciju - 65:61.

Otrā posma F apakšgrupas kopvērtējumā Latvijas izlase ar trim uzvarām trīs spēlēs ieņem pirmo vietu, seko Itālija (2-1), bet pa vienam panākumam ir Spānijai, Francijai, Slovēnijai un Krievijai. 

Latvija U-20 Eiropas čempionātā divus pēdējos gadus spēlējusi ceturtdaļfinālā. 

Latvijas U-20 izlases sastāvs Eiropas čempionātā:
saspēles vadītāji - Kaspars Vecvagars (Panevēžas "Lietkabelis", Lietuva) un Ingus Jakovičs (''Liepāja''/''Triobet''); aizsargi - Toms Leimanis, Edgars Štelmahers (abi - "Ventspils Augstskola") un Roberts Krūmiņš ("Liepāja"/"Triobet"); uzbrucēji - Ojārs Siliņš (Redžo di Emīlijas "Trenkwalder", Itālija), Jānis Bērziņš ("Valmiera"), Roberts Stumbris ("Jūrmala"/"Fēnikss") un Pēteris Rēķis ("Latvijas Universitāte"); centri Andrejs Gražulis, Iļja Gromovs (abi - "Ventspils Augstskola") un Elvis Saulītis ("Valmiera").

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi