Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Latvijas U-20 sieviešu izlases treneris Nerips pēc zaudējuma Slovākijai norāda uz agresivitātes trūkumu

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlasei ceturtdien piedzīvotajā Eiropas čempionāta zaudējumā duelī pret Slovākijas vienaudzēm pietrūcis agresivitātes un spiediena uz groza apakšu, uzskata komandas galvenais treneris Aigars Nerips.

Kā zināms, Latvijas jaunās basketbolistes ceturtdien Kanāriju salās notiekošo Eiropas čempionātu sāka ar pārliecinošu neveiksmi, ar 48:64 piekāpjoties Slovākijai.

"Pēdējās pārbaudes spēles bija pakliedējušas bažas par mūsu aizsardžu spēju ne tikai nodrošināt stabilu bumbas kontroli, bet arī pretinieču aizsardzības spiediena apstākļos organizēt komandas spēli. Taču oficiālās spēles spriedze laikam darīja savu, un šoreiz atkal bija problēmas. Iegūtā pārliecība bija kaut kur pazudusi, pret sāncenšu zonu uzbrukumā neizvēlējāmies pareizos risinājumus. Nekas vieglāks mūs negaida arī turpmāk, jo arī nākamās pretinieces aizsardzībā spēlē ļoti agresīvi. Būs vien jātiek galā," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Neripa teikto. "Nebija pietiekami labas komunikācijas. No piecām spēlētājām divas dzirdēja norādījumus un attiecīgi rīkojās, bet pārējās it kā dzirdēja, taču laukumā darīja kaut ko savu."

"Pret uzbrucējām un centra spēlētājām ir pretenzijas par nespēju ieņemt pozīciju, lai saņemtu bumbu. Pietrūka agresivitātes un spiediena uz groza apakšu. Metām tikai četrus soda metienus - komentāri lieki. Pirmās ceturtdaļas beigās un otrajā ceturtdaļā pietrūka kolektīvo emociju, nepiekāpības. Prasmes galējas nepieciešamības gadījumā uzsist piezīmi, bet nekādā ziņā neļaut pretiniecēm gūt vieglos punktus. Enerģija it kā bija, bet netika realizēta. Varbūt izpaudās tālā ceļojuma dēļ negulētās trešdienas nakts sekas. Pēc lielā pārtraukuma spēli izlīdzinājām, otrajā puslaikā pat guvām virsroku. Šoreiz lielam priekam ar to nepietika, bet ceru, ka nākamo spēli sāksim uz tās nots, uz kādas pabeidzām šo maču," sacīja Nerips.

Pirms tam B apakšgrupas pirmajā spēlē Francija ar 51:35 pieveica Turciju.

Turpinājumā piektdien latvietes spēkosies ar Franciju, bet sestdien tiksies ar Turciju.

"Neesam tik trūcīgi, cik izskatījās pirmajā spēlē. Grupas turnīrā vēl priekšā divi mači, kuros centīsimies labot pieļautās kļūdas. Svarīgākās spēles vēl priekšā," uzskata treneris.

Trīs labākās vienības pēc apļa turnīra turpinās cīņu par medaļām, bet ceturto vietas ieguvējas saglabās cerības pretendēt uz devīto vietu noslēguma tabulā. Eiropas čempionāts norisināsies līdz 12.jūlijam, un vietu A divīzijā zaudēs trīs vājākās vienības.

Gatavojoties finālturnīram, latvietes septiņās pārbaudes spēlēs guva trīs uzvaras - dueļos ar Igauniju panākumi tika dalīti uz pusēm, Lietuva divreiz pieveikta, bet pēc tam turnīrā Polijā zaudēts mājiniecēm, Francijai un ASV U-23 studentu komandai Athletes in Action.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi