Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Latvijas vicečempioni VEF Rīga piekāpjas Maskavas apgabala Himki vienībai

Jānis Blūms un Mārtiņš Meiers svētdien nospēlēja rezultatīvi VTB Vienotās līgas spēlē, tomēr tas neglāba VEF Rīga basketbolistus no zaudējuma Maskavas apgabala Himki komandai, ko pirmajā aplī izdevās pieveikt. Latvijas vicečempioni, pirmo reizi šosezon spēlējot Arēnā Rīga, savā laukumā cieta neveiksmi ar 90:104 (19:21, 26:35, 24:28, 21:20).

Meiers un Blūms jau pirmajā puslaikā iemeta pa 18 punktiem, bet spēles noslēgumā Blūmam bija 27 punkti, kamēr Meiers piebalsoja ar 20 punktiem. Zīmīgi, ka ja Meieram bija pozitīva +/- attiecība, Blūmam tā bija -14. Šis Blūmam ir karjeras rezultativitātes rekords Vienotajā līgā. Tāpat rīdziniekiem ar 12 punktiem palīdzēja Mareks Mejeris.

Tikmēr Himki sastāvā ar 22 punktiem un deviņām bumbām zem groziem atzīmējās Marko Todorovičs, kamēr 20 punktus sameta Robijs Hammels, bet ar 17 punktiem izcēlās Aleksejs Šveds.

Spēles pirmajās piecās minūtēs VEF Rīga izvirzījās vadībā ar rezultātu 11:4, tomēr līdz pirmās ceturtdaļas beigām Himki izlīdzināja rezultātu un Latvijas vicečempioni jau bija iedzinējos ar 19:21. Tomēr otro ceturtdaļu jau labāk aizvadīja Himki, kas tās vidū iemeta deviņus punktus pēc kārtas un panāca 13 punktu vadību.

Turpinājumā rīdziniekiem bija pat 17 punktu deficīts (33:50), tomēr līdz puslaika beigām izdevās pietuvoties līdz 45:56.

Otrajā puslaikā VEF Rīga ne reizi neizdevās pietuvoties tuvāk par desmit punktiem un nācās samierināties ar zaudējumu.

Kopvērtējumā VEF Rīga ar septiņām uzvarām 13 spēlēs saglabā sesto vietu, bet Himki ar 11 panākumiem 14 cīņās ir trešajā pozīcijā, zaudējot vienīgi Maskavas CSKA un Krasnodaras Lokomotiv-Kubaņ.
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi