Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Latvijas vīriešu basketbola izlase pārbaudes mačā zaudē Somijai

Latvijas vīriešu basketbola izlase, turpinot gatavoties septembrī gaidāmajām 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm, piektdien Espo pilsētā pārbaudes mačā zaudēja Somijas izlasei.

Galvenā trenera Arņa Vecvagara vadītā Latvijas izlase viesos ar 73:80 (18:17, 19:22, 20:16, 16:25) atzina somu pārākumu.

Rezultatīvākais Latvijas izlases sastāvā ar 17 punktiem bija Mārtiņš Meiers, kurš sakrāja arī 12 atlēkušās bumbas, nopelnot "double-double". Tikmēr Artjoms Butjankovs pievienoja 11 punktus, bet katrs pa astoņiem punktiem guva Artūrs Ausējs, Ojārs Siliņš, Andrejs Gražulis un komandas kapteinis Jānis Blūms.

Latvijas izlase uzvarēja pirmajā ceturtdaļā, kamēr otra nebija tik veiksmīga un rezultāts pēc pirmā puslaika vēstīja 39:37 Somijas labā. Par spīti tam Latvija aizvadīja cienījamu trešo ceturtdaļu un pēdējās desmit minūtes varēja iesākt ar divu punktu pārsvaru. Somija gan pēdējā spēles nogrieznī demonstrēja labāku sniegumu, tā laikā nodrošinot panākumu mačā.

Latvijas un Somijas vīriešu basketbola valstsvienības kopš 1992.gada spēlējušas 12 reizes un pārsvars bijis Latvijai, kas uzvarējusi 10 spēlēs. Līdz šim tikai viena spēle notikusi Rīgā, kad 2010 gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē Latvija uzvarēja ar 87:67. Savukārt pēdējā tikšanās reizē pērnā gada vasarā Helsinkos latvieši uzvarēja ar 85:81.

Šīs izlases vēl vienu savstarpēju cīņu aizvadīs nākamajā piektdienā Arēnā Rīga, bet divas dienas vēlāk Latvijas komandai Viļņā gaidāma principiāla pārbaudes spēle ar Lietuvas valstsvienību.

Pēc šīm pārbaudes spēlēm Latvijas izlase sāks Pasaules kausa kvalifikācijas otro posmu. Tas tiks ievadīts 14.septembrī Arēnā Rīga pret pašreizējo Eiropas čempioni Slovēniju, bet 17.septembrī Madridē būs tikšanās ar Spāniju.

Uz Espo izlase gan devās eksperimentālā sastāvā - Jānis Blūms, Artūrs Ausējs, Rihards Lomažs, Artis Ate, Artūrs Strautiņš, Ojārs Siliņš, Andrejs Gražulis, Artjoms Butjankovs, Mārtiņš Meiers un Ronalds Zaķis, kurš pieaicināts treniņā nelielu savainojumu guvušā Iļjas Gromova vietā.

Nākamnedēļ komandai pievienosies pagaidām klubos aizņemtie Jānis Strēlnieks, Jānis Timma un Aigars Šķēle, kā arī ierindā pēc mikrotraumas atgriezīsies Kaspars Vecvagars un Gromovs.

Pagaidām nav skaidrības par Daira Bertāna un Rolanda Šmita iespējām palīdzēt izlasei, taču viņi, visticamāk, nebūs.

Latvijas izlasei šajā sasaukumā jāiztiek arī bez Anžeja Pasečņika un Žaņa Peinera. Tāpat jau iepriekš bija zināms, ka komandā nebūs Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) spēlējošie Dāvis Bertāns un Kristaps Porziņģis, kā arī kandidātu sarakstā nav šogad NBA draftētā Rodiona Kuruca. No savainojuma pašlaik turpina atlabt arī VEF Rīga uzbrucējs Mareks Mejeris.

Ņemot vērā pirmā posma rezultātus, šobrīd Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā posmā Spānija ar sešām uzvarām sešās spēlēs ir pirmajā vietā, kamēr ar četriem panākumiem seko Turcija un Latvija. Melnkalnei un Ukrainai ir trīs uzvaras, kamēr Slovēnijai ir divi panākumi.

Pirmajā posmā Latvija pa divām reizēm spēkojās ar Turciju un Ukrainu, bet otrajā posmā gaidāmas cīņas pret Spāniju, Melnkalni un Slovēniju.

Pēc pirmajām divām spēlēm Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā posmā Latviju 29.novembrī gaida cīņa Rīgā pret Melnkalni, bet 2.decembrī viesos būs duelis pret Slovēniju. Visbeidzot trešajā "logā" nākamā gada 22.februārī gaidāma cīņa savā laukumā pret Spāniju, bet atlase tiks noslēgta 25.februārī izbraukumā ar dueli pret Melnkalni.

Pasaules kausa finālturnīram, kas nākamgad notiks Ķīnā, kvalificēsies grupas trīs labākās izlases.

Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidāti:

Jānis Strēlnieks, Jānis Timma (Pirejas Olympiakos, Grieķija), Kaspars Vecvagars (Ščecinas King Wilki Morskie, Polija), Ingus Jakovičs, Rihards Lomažs, Ronalds Zaķis (visi - Ventspils), Aigars Šķēle (Antibas Olympique, Francija), Dairis Bertāns (Milānas EA7 Emporio Armani, Itālija), Jānis Blūms (bez kluba), Artūrs Ausējs, Artis Ate, Andrejs Gražulis, Artjoms Butjankovs (visi - VEF Rīga), Artūrs Strautiņš (Triestes Alma, Itālija), Ojārs Siliņš (bez kluba), Rolands Šmits (Barselonas Lassa, Spānija), Mārtiņš Meiers (Krasnojarskas Jeņisej, Krievija), Iļja Gromovs (bez kluba).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi