Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

LBL spēlēs arī komanda no Igaunijas

Nākamajā sezonā Aldaris Latvijas Basketbola līgā (LBL) spēlēs arī Igaunijas komanda Valka/Valga, bet vicečempioni Ventspils pēc vairāku sezonu pārtraukuma aizvadīs pilnvērtīgu četru apļu turnīru, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Komanda Valka/Valga līdz šim bija pazīstama kā Valgas Maks ja Moorits, sacenšoties Igaunijas čempionātā. Vienības galvenais treneris arī turpmāk būs Varis Krūmiņš, un tā savas cīņas aizvadīs Valgā, noskaidroja aģentūra LETA.

Nākamajā sezonā pamatturnīrā piedalīsies 11 komandas, no kurām deviņas, ieskaitot Ventspili, savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - VEF Rīga un Valka/Valga ar visiem pretiniekiem spēlēs pa divām reizēm. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

Aldaris LBL 25.sezonas pamatturnīrā piedalīsies VEF Rīga, Ventspils, Jēkabpils, Liepāja/Triobet, Jūrmala/Fēnikss, Barons/LDz, Valmiera/ORDO, Jelgava, Latvijas Universitāte, Ogre un Valka/Valga.

Kā zināms, no iespējas sacensties LBL pirmajā divīzijā atteikusies Saldus vienība, bet augstākajā divīzijā debitēs pagājušās sezonas LBL otrās divīzijas čempione Ogre, kuras galvenā trenera amatā apstiprināts Edgars Teteris.

Turnīrs sāksies 29.septembrī un ilgs līdz 27.aprīlim. VEF Rīga un Valka/Valga aizvadīs pa 20 spēlēm, bet deviņām pārējām komandām katrai būs 36 spēles. Komandas rangu tabulā tiks sarindotas, ņemot vērā izcīnīto uzvaru procentu (ja tas ir vienāds, spēkā stājas FIBA noteikumos atrunātie papildu kritēriji).

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies pamatturnīra sešas labākās komandas (arī Valka/Valga, ja kvalificēsies). Ceturtdaļfinālā sērijās līdz trim uzvarām, un tajā spēlēs trešās vietas ieguvēji ar sesto vietu un ceturtā pret piekto. Arī pusfinālā un bronzas sērijā cīņa ritēs līdz trim uzvarām.

Aldaris LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Daugaviņš: Kluba sezonas beigas bija vilšanās

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš pirmdien sarunā ar žurnālistiem sacīja, ka sezonas izskaņa klubā bija liela vilšanās, jo neizdevās izcīnīt čempionu titulu.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi