Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

LBS parakstījusi līgumu ar vīriešu izlases jauno galveno treneri Banki

Latvijas Basketbola savienība (LBS) ceturtdien parakstījusi līgumu ar jauno vīriešu izlases stūrmani Luku Banki, ziņo LBS.

Jau ziņots, ka 25.martā LBS valde izlases galvenā trenera amatā apstiprinājusi itāļu speciālistu Luku Banki.

"Itāļu speciālists Luka Banki oficiāli kļuva par Latvijas vīriešu valstsvienības galveno treneri. Līgums noslēgts uz 2023.gada Pasaules kausa izcīņas sacensību ciklu, paredzot iespēju to pārskatīt pēc katra sacensību posma," teikts LBS paziņojumā.

Banki pirmā vizīte Latvijā pieskaņota "Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgas finālturnīram. Tās laikā valstsvienības vadītājs tiekas ar Latvijas klubu treneriem un basketbola sabiedrības pārstāvjiem.

Svētdien finālmača laikā Banki viesosies "Best4sport TV" studijā.

Pirmdien LBS paredzējusi preses konferenci, kurā piedalīsies arī Banki.

Banki no 1997. līdz 2006.gadam bija galvenais treneris Itālijas komandās "Livorno" (A2 sērija), "Trieste", "Trapani" ("Lega 2") un "Jesi" ("Lega 2"). 2001.gadā viņš bija Itālijas U-20 izlases un otrās izlases galvenais treneris.

No 2006. līdz 2012.gadam Banki strādāja kā Sjēnas "Montepaschi" galvenā trenera asistents, bet 2012./2013.gada sezonā pats vadīja šo vienību.

Turpinājumā no 2013. līdz 2015.gadam viņš bija Eirolīgas kluba Milānas "Emporio Armani" galvenais treneris. 2014.gadā Banki kļuva par Itālijas čempionu un Eirolīgas ceturtdaļfinālistu, bet gadu vēlāk ar komandu izcīnīja pirmo vietu A sērijas pamatturnīrā.

Vēlāk viņš 2017./2018.gada sezonā līdz februārim bija "Torino" galvenais treneris, bet sezonas beigās stūrēja Vācijas komandu Bambergas "Brose". Nākamajā sezonā itālis vadīja Grieķijas klubu Atēnu AEK, ar kuru uzvarēja FIBA Starpkontinentālajā kausā, bet 2019.gadā līdz novembrim viņš bija Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" galvenais treneris.

Iepriekšējā sezonā Banki strādāja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) fārmklubā Longailendas "Nets", kas spēlē Attīstības jeb G līgā.

Tuvākās spēlēs Latvijas izlasei ir Pasaules kausa priekškvalifikācijas sacensību otrajā kārtā, kur pirmie mači sāksies augustā.

Pēc pēdējās 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles, kurā Latvijas izlase zaudēja iespējas iekļūt finālturnīrā, no galvenā trenera amata atkāpās Štelmahers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi