Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

LBS prezidents: Nevaram neko pārmest ne treneriem, ne spēlētājiem

Latvijas Basketbola savienība (LBS) nevar neko pārmest ne Latvijas vīriešu izlases treneriem, ne spēlētājiem par neiekļūšanu Pasaules kausā, pēc sāpīgā zaudējuma Melnkalnei teica LBS prezidents Valdis Voins.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase šī gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra noslēdzošajā un izšķirošajā mačā izbraukumā ar rezultātu 80:74 (16:8, 20:23, 24:24, 20:19) uzvarēja Melnkalni, tomēr to nepaveica ar vajadzīgo deviņu punktu starpību, tāpēc ceļazīmi uz finālturnīru ieguva tieši melnkalnieši.

"Pusotra gada darbs nav vainagojies ar to rezultātu, ko gaidījām. Nevaram neko pārmest ne treneriem, ne spēlētājiem, vēl jo vairāk līdzjutējiem, kuri klāt bija visos Latvijas mačos. Treneriem uzdevums bija grūts, jo komandas sastāvu ietekmēja daudzas lietas. Šajā ciklā kopumā ir piedalījušies 26 basketbolisti, bet spēlē pret Melnkalni sastāvs bija tuvu optimālam, izņemot Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājus," žurnālistiem teica Voins.

Latvijas izlase savā grupā palika ceturtajā vietā, kamēr ceļazīmes uz Pasaules kausu ieguva trīs labākās vienības.

"Viens neliels saules stariņš - esam pirmā no Eiropas izlasēm, kas neiekļuva Pasaules kausā. Ja šīs kontinenta izlases finālturnīrā cīnīsies veiksmīgi, tad pie attiecīgiem nosacījumiem, iespējams, tiks izspēlētas vēl divas ceļazīmes uz Tokijas olimpiskajām spēlēm," atklāja Voins.

Sabiedrībā plašas diskusijas ir par to, vai atkāpties no Latvijas izlases galvenā trenera amata nevajadzētu Arnim Vecvagaram, tomēr LBS nevēlas sasteigt šādu lēmumu pieņemšanu.

"Rīt sanāks treneru komisija. Pēcpusdienā tā uzklausīs treneru viedokli un dos rekomendācijas," skaidroja Voins. "Basketbols neapstājas. Vēl priekšā daudz cīņu. Šai izlasei nav saukļa "Tagad vai nekad" - iespējas sevi pierādīt būs daudz. Pārdzīvojam šo nosacīto neveiksmi un gatavojamies nākamajām sacensībām," sacīja LBS prezidents.

Latvijas valstsvienība pasaules čempionātos vēl ne reizi nav piedalījusies, turklāt tāda pati situācija ir arī Melnkalnei, kas līdz ar to šogad sacentīsies savā pirmajā finālturnīrā.

Pasaules kausa finālturnīrs no 31.augusta līdz 15.septembrim notiks Ķīnā.

Top komentāri

Sev, funkcionāri,
S
arī neko nevarat pārmest?
josis
j
Pirmoreiz tik labs spēlētāju sastāvs tomēr bija pelnījis starptautiskā līmeņa atzītu treneri. Diemžēl LBS var to neatzīt bet tā sanāca.
kaalis
k
Trenerim ne tikai var, bet drīkst un vajag.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi