Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

LBS tuvu līguma pagarināšanai ar vīriešu valstsvienības galveno treneri Banki

Latvijas Basketbola savienība (LBS) tuvākajā laikā gatavojas pagarināt vienošanos ar vīriešu izlases pašreizējo galveno treneri Luku Banki, portāla delfi.lv raidījumā Aizmugure atklāja LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.

Šobrīd Banki līgums kā Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenajam trenerim ir spēkā līdz 2023.gada Pasaules kausa finālturnīra beigām, taču LBS gatavojas noslēgt ar treneri jaunu līgumu līdz 2025.gadam, kad Latvija uzņems Eiropas čempionāta finālturnīru.

"Šobrīd esam ļoti tuvu tam, lai varētu noslēgt līguma pagarināšanu līdz 2025.gadam kurā mēs gribētu redzēt Banki vadam Latvijas izlasi," atklāja LBS ģenerālsekretārs

Cipruss arī izcēla to, ka itāļu speciālists ar prieku iesaistās dažādās citās aktivitātēs, kas arī saistīta ar jauniešu basketbolu, kā piemēru minot Latvijas Jaunatnes basketbola līgas (LJBL) treneru semināru ar Banki dalību, kas norisinājās dienu pirms pēdējās 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēles.

"Personīgi tikos ar treneri un viņš pats grib palikt Latvijas izlasē. Pat ir neoficiāla informācija, ka viņš ir atteicis vairākiem piedāvājumiem, kas būtu rudenī, jo grib pilnvērtīgi darboties ar izlasi," skaidroja Cipruss. "Viņš arī saprot, ka mūsu sadarbības iespējas ārpus finansēm ir daudz lielākas nekā citām lielajām valstīm. "

Banki par Latvijas izlases galveno treneri tika apstiprināts 2021.gada martā. Viņa vadībā Latvija pirmo reizi vēsturē kvalificējās Pasaules kausa finālturnīram, kas 2023.gada septembrī notiks Japānā, Indonēzijā un Filipīnās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi