Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Leimanim un Siliņam daudzpusīgs sniegums Astana uzvarā pār Cmoki

Latvijas basketbolisti Toms Leimanis un Ojārs Siliņš svētdien guva attiecīgi 15 un deviņus punktus Vienotās līgas spēlē.

Siliņa pārstāvētā "Astana" viesos ar rezultātu 80:78 (24:24, 19:16, 19:11, 18:27) pārspēja Leimaņa un Klāva Čavara pārstāvēto Minskas "Cmoki", kur treneru kolektīvā strādā Edmunds Valeiko.

Leimanis 30 minūtēs un četrās sekundēs grozā raidīja piecus no 13 divpunktu metieniem, vienu no pieciem "trejačiem" un abus divus soda metienus. Viņš arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, atdeva astoņas rezultatīvas piespēles, pieļāva divas kļūdas, bloķēja vienu metienu, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja trīs piezīmes un iekrāja 14 efektivitātes koeficienta punktus, kas bija dalīts otrs labākais rezultāts komandā. 

Tikmēr Siliņš laukumā pavadītājās 32 minūtēs un 58 sekundēs realizēja savu vienīgo divpunktu metienu, divus no sešiem tālmetieniem un vienu no diviem "sodiņiem". Tāpat viņš izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, piecreiz rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva vienu kļūdu, bloķēja vienu metienu, vienreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes un tika pie 15 efektivitātes koeficienta punktiem, būdams otrs produktīvākais savā vienībā.

"Cmoki" pārstāvošais centra spēlētājs Čavars nav spēlējis trīs mēnešus.

"Astana" rindās 22 punktus guva Džeremaija Hils, bet 21 punkts un 11 bumbas zem groziem bija Ērikam Bakneram. Pretiniekiem 17 punktus iemeta Kriss Klaibērns, kamēr desmit punkti un 13 atlēkušās bumbas bija Derekam Kukam.

Kazahstānas komanda ar piecām uzvarām 18 spēlēs turnīra tabulā ieņem 11.vietu, kamēr Baltkrievijas vienība ar diviem panākumiem 18 cīņās ir 13.pozīcijā.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šajā regulārajā turnīrā startē 13 komandas - deviņas no Krievijas, kā arī pa vienai vienībai no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Otro sezonu pēc kārtas turnīrā nepiedalās "VEF Rīga" komanda.

2019./2020.gada līgas sezona sezona priekšlaicīgi noslēdzās koronavīrusa radītās pandēmijas dēļ, čempionu nenoskaidrojot. Čempionāta pārtraukšanas brīdī pirmajā vietā bija Maskavas apgabala "Himki", bet otro vietu ieņēma Maskavas CSKA.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi