Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lielākā daļa NBA spēlētāju vēlas atsākt sezonu

Nacionālās basketbola asociācijas spēlētāju asociācijas (NBPA) otrdien veiktā aptauja apliecinājusi, ka vairums līgas basketbolistu vēlas turpināt sezonu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka NBPA aptaujā basketbolistus, vai viņi vēlas turpināt sezonu koronavīrusa pandēmijas laikā, vēsta ESPN.

Associated Press vēsta persona, kurai bijusi piekļuve aptaujas rezultātiem, lielākā daļa respondentu norādījuši, ka vēlas atsākt sezonu. Tāpat basketbolisti norādījuši, ka sezonu vēlētos atsākt ar regulārā čempionāta mačiem un tikai tad aizvadīt izslēgšanas spēles.

Pagaidām gan nav zināma aptaujas metodoloģija un tas, cik spēlētāju atbildējuši uz NBPA izsūtītajiem jautājumiem.

Savukārt zināms, ka pirmdien NBPA prezidents Kriss Pols (Oklahomasitijas Thunder) iniciējis telefonkonferenci, kurā piedalījušās vairākas līgas zvaigznes - Lebrons Džeimss, Entonijs Deiviss (Losandželosas Lakers), Kavai Lenards (Losandželosas Clippers), Damjans Lilards (Portlendas Trail Blazers), Rasels Vestbruks (Hjūstonas Rockets), Kevins Durents (Bruklinas Nets) un Jannis Adetokunbo (Milvoki Bucks).

Visi augstāk minētie basketbolisti pauduši gatavību doties laukumā, ja vien apstākļi būs gana droši, lai aizvadītu spēles. 

Savos sociālajos tīklos gatavību turpināt sezonu pauduši arī Dža Morants (Memfisas Grizzlies), Evans Furnjē (Orlando Magic) un Lerijs Nenss juniors (Klīvlendas Cavaliers).

Tikmēr Goldensteitas Warriors galvenais treneris Stīvs Kers nebija tik optimistisks par sezonas turpinājumu.

"Mēs būsim labi kareivji. Ja līga mums lūgs aizvadīt spēles, mēs to darīsim," vietējai radiostacijai teica speciālists. "Nesaku, ka tā notiks, taču mēs būsim gatavi. Pašlaik tas nav man lēmums, lai par šo lemj līgas vadība."

NBA sezona tika apturēta 11.martā, pēc tam kad saslimšanas ar koronavīrusu tika noteikta Jūtas Jazz basketbolistam Rūdijam Gobēram. Savukārt piektdien spēlētāji pirmo reizi saņems par 25% mazāku atalgojumu.

Tiek lēsts, ka kopumā spēlētāji šosezon zaudēs 850 miljonus ASV dolāru (aptuveni 782 miljonus eiro) gadījumā, ja sezona netiks turpināta. NBA ir iespēja ieturēt 1,08% no katra spēlētāja algas par ikvienu nenotikušo spēli. Vidēji rēķinot, katram basketbolistam šosezon būs par 21% mazāka alga.

Līga gan vēl izskata vairākus variantus atlikušo spēļu aizvadīšanai. Iepriekš NBA komisārs Edams Silvers pauda iespēju, ka atlikušie šīs sezonas mači varētu notikt Lasvegasā, kurai jau ir pieredze ar vairāku komandu izmitināšanu vienlaikus, jo tieši šajā pilsētā noris Vasaras līgas spēles. Tāpat šajā sakarā ir minēta Orlando esošā Disnejlenda.

Ziemeļamerikas mediji iepriekš vēstījuši, ka fināls, iespējams, notiks vien augustā.

Pēdējo reizi pilna NBA sezona netika aizvadīta 2011./2012.gada sezonā, jo līga un spēlētāju asociācija nespēja vienoties par koplīgumu. Togad pirmie dueļi tika aizvadīti ap Ziemassvētku laiku, bet kopumā sezona sastāvēja no 66 spēlēm.

NBA saslimšana ar Covid-19 vīrusu tika konstatēta Losandželosas Lakers, Denveras Nuggets, Bostonas Celtics, Detroitas Pistons, Jūtas Jazz un citās vienībās, taču smagi saslimšanas gadījumi nav fiksēti.

Top komentāri

Wiktor von Jorzoff
W
Sāk aptrūkt nauda un būs jāpieprasa dīkstāves pabalsti.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi