Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Liepājas basketbolisti BBL mačā pārliecinoši uzveic Jēkabpili

Latvijas komanda "Liepāja"/"Triobet" otrdien guva pārliecinošu uzvaru "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlē, ar 91:71 (22:15, 29:19, 26:16, 14:21) savā laukumā apspēlējot "Jēkabpili".

Šajā mačā jau pēc pirmā puslaika liepājniekiem bija 17 punktu pārsvars un arī otrajā spēles daļā viesi nespēja iesaistīties cīņā par uzvaru.

Uzvarētājiem 17 punktus iemeta amerikānis Kristofers Ričardss, ar 15 punktiem un 13 bumbām zem groziem atzīmējās viņa tautietis Zeks Stīvenss, bet pa 13 punktiem guva Mikus Sokolovs un Toms Leimanis.

Tikmēr "Jēkabpils" rindās pa 18 punktiem guva Dāvis Gūtmanis un amerikānis Tailers Larsons, kuram arī desmit atlēkušās bumbas, bet ar 12 punktiem atzīmējās Modests Kumpis.

Pērnās sezonas LBL bronzas fināla dalībnieces šosezon tikās arī "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) jaunās sezonas pirmajā duelī, kurā ar 92:73 pārāki bija liepājnieki.

Šīs abas komandas sacenšas B apakšgrupā, kuras vēl vienā spēlē piektdien pirmo neveiksmi turnīrā šosezon piedzīvoja latviešu Roberta Stumbra un Reiņa Strupoviča pārstāvētā Igaunijas vienība Rakveres "Tarvas", kas ar 83:85 (17:20, 24:22, 26:25, 16:18) savā laukumā piekāpās Lietuvas vienībai Prienu "Vytautas".

Kaut visu otro puslaiku spēle ritēja punkts punktā, noslēdzošās divas ar pusi minūtes vadībā atradās tikai "Vytautas", izcīnot grūtu panākumu.

Stumbris šoreiz nospēlēja 30 minūtes un 50 sekundes, ar 15 punktiem kļūstot par savas komandas trešo rezultatīvāko spēlētāju. Latvietis realizēja divus no trim izpildītajiem divpunktu metieniem, divus no deviņiem tālmetieniem un piecus no desmit soda metieniem.

Tāpat Stumbris savāca sešas atlēkušās bumbas un pieļāva trīs kļūdas.

Savukārt Strupovičs šoreiz atkal mačam nebija pieteikts.

Līdz ar to B grupas kopvērtējumā ar četrām uzvarām četrās spēlēs līdere ir "Liepāja"/"Triobet", kurai ar trim panākumiem trijos mačos seko "Vytautas", bet "Tarvas" ar divām uzvarām trijās spēlēs tagad atrodama trešajā pozīcijā.

Tikmēr Kazahstānas komandai Atirau "Barsi", kuras treneru kolektīvā strādā latvietis Edmunds Valeiko, un "Jūrmala"/"Fēnikss" komandai ir pa vienai uzvarai trijos mačos, bet "Jēkabpils" guvusi vienu panākumu četrās cīņās.

Kā ziņots, vēl vienā BBL spēlē otrdien Latvijas komandas "Barons"/LDz sastāvā debitēja uzreiz divi leģionāri, tomēr tā ar 60:88 (8:35, 18:10, 17:24, 17:19) izbraukumā kapitulēja latvieša Akseļa Vairoga pārstāvētajai Lietuvas komandai Panevēžas "Lietkabelis".

Aizvadītajā mačā jau pēc pirmajām desmit minūtēm "Barons"/LDz zaudēja ar 8:35 un turpinājumā šādu deficītu neizdevās likvidēt.

Rezultatīvākais "Barons"/LDz rindās ar 13 punktiem bija debiju piedzīvojušais amerikāņu spēka uzbrucējs Malkolms Rets, bet 12 punktus sameta cits amerikānis Džeisons Kalists.

Kā zināms, sezonu "Barons"/LDz iesāka ar trim leģionāriem. Jau pirmdien kļuva zināms, ka vienība sastāvu papildinājusi ar Retu, bet otrdien pirms spēles kļuva zināms arī par Kalista piesaistīšanu. Līdz ar to divkārtējo Latvijas čempionu sastāvā šobrīd ir pieci amerikāņu spēlētāji.

Tāpat "Barons"/LDz komanda pēc neveiksmīgā sezonas sākuma piesaistījusi treneru kolektīvam Latvijas U-16 puišu basketbola izlases vadītāju Gunti Endzelu.

Tikmēr "Lietkabelis" sastāvā pa 18 punktiem sameta Džermeins Lavs un Arns Labucks.

Vairogs lietuviešu klubam pašlaik nevar palīdzēt, jo lauzis roku.

A apakšgrupas līdere ar trim uzvarām trijās spēlēs ir Latvijas komanda "Valmiera"/ORDO, bet "Lietkabelis" ar četriem panākumiem piecās spēlēs ir otrajā pozīcijā.

Savukārt "Barons"/LDz komanda zaudējusi visās trijās šosezon aizvadītajās BBL spēlēs un atrodas A apakšgrupas noslēdzošajā, septītajā, vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi