Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 10. jūnijs
Malva, Anatols, Anatolijs

Liepājas Lauvu basketbolisti totalizatorā likuši uz savas komandas zaudējumu

Divi Latvijas basketbola kluba _Liepājas Lauvas _spēlētāji totalizatorā likuši naudu uz savas komandas zaudējumu, otrdien vēsta izdevums Sporta Avīze.

Kā uzsver Sporta Avīze, šis gan nav pirmais gadījums Latvijā un Liepāja nav nekāda melnā avs pārējo klubu vidū, taču - tas ir pirmais, kas izkustinājis totalizatoru tēmu basketbolā no nulles punkta.

Kaut gan pagaidām oficiālu komentāru ir maz, aizkulisēs šobrīd runā par diviem konkrētiem Liepājas Lauvu spēlētājiem un konkrētu maču, kurā šie basketbolisti likuši naudu uz savas komandas zaudējumu, - Liepājas kluba pēdējo spēli Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijas regulārajā čempionātā pret Lietuvas vienību Ķēdaiņu Triobet, ko pastarīša statusā esošā Latvijas komanda arī zaudēja ar rezultātu 77:92.

Pēc šī mača Liepājas klubs saņēma vēstuli no tautas, kas iepriekš bija piefiksējusi pāris spēlētājus vietējā totalizatoru kantora filiālē izdarām likmes, un tālāk jau atlika salikt kopā A un B - šo interesanto faktu ar sniegumu, ko basketbolisti rādīja laukumā.

"Ir baumas un aizdomas, taču, lai runātu tiešu valodu, vajag pierādījumus," Sporta Avīzei atzina Liepājas Lauvu galvenais treneris Agris Galvanovskis. "Un to man pagaidām nav. Aiz rokas nevienu neesmu noķēris. Ja tagad nosaukšu uzvārdus, jebkurš advokāts mani pēc tam pie sienas varēs "pienaglot" - lai arī cik skaidra bilde it kā rādītos."

Tomēr Galvanovskis nenoliedz, ka problēma pastāv. "Pirmo reizi ar to sastopos. Runāts daudz, taču tik tiešā veidā un uz savas ādas - pirmoreiz."

Zīmīgi, ka konkrētais gadījums attiecas uz diviem spēlētājiem, kuriem īstā karjera vēl tikai priekšā.

"Acīmredzot, ne jau viņi pirmie, ne vienīgie un pat ne šo bīstamo muļķību iniciatori - skolotāji ir citi," atzina Galvanovskis. "Taču sevi izgaismoja tieši šie, un attiecīgi abus klubs izsauca uz paklāja. Kluba iekšienē bija saruna par šo lietu - kopā ar kluba vadību un pašiem spēlētājiem. Pateicu viņiem skaidri un gaiši: jūs esat stulbi, ja šādi dzenat strupceļā savu karjeru! Un neceriet, ka tas paliks bez sekām."

Sporta Avīze vēsta, ka savas pirmās dusmas Galvanovskis materializēja slodzēs - komanda tika pie trim treniņiem dienā.

"To dažu dēļ nācās skriet visai komandai. Teicu - pēc tam paši ģērbtuvēs arī tieciet galā. Paši zināt, kam varat pateikt "paldies". Taču, lai arī kādas būtu sankcijas, svarīgāk, kas viņiem galvā darās," teica Galvanovskis. "Ja tur ir atkritumi, tad nekas nelīdzēs. Būtiskākais būtu likt viņiem aizdomāties par to, kas notiks ar viņu karjeru. Pēc būtības tā ir krāpšana, par ko var ierosināt krimināllietu."

Saukt vainīgos pie tiesas gan būtu galējā metode, kuras sviras šobrīd īsti nav ne Galvanovska, ne Liepājas kluba rokās, jo būtu nepieciešama detalizēta informācija no iesaistītā totalizatora kantora puses, ko tas tik vienkārši nemaz nedrīkst sniegt.

Tomēr Galvanovskis kā piemēru min citas iespējas, piemēram, rekomendācijas vēstuli nākamajiem klubiem. Tāpat Galvanovskis ir arī Latvijas U-20 izlases galvenais treneris, un, izvēloties sastāvu, nekādi pierādījumi nebūs jāuzrāda.

"To viņiem arī pateicu: kas nodarbosies ar šādām lietām, U-20 izlasē neņemšu, principiāli. Jo, kas notiks, ja viņi pēkšņi sāks likt naudu pret Latviju? Ja viņi šādi rīkojas, nav cienīgi pārstāvēt savu valsti. Ja var nodot savu klubu, savus draugus un komandas biedrus - tad nav cienīgi spēlēt izlasē," kategorisks bija Galvanovskis.

Galvanovskis piebilda, ka abu vainīgo basketbolistu attieksme gan treniņos, gan sadzīvē ir mainījusies. "Redzēsim, kas notiks tālāk."

Tikmēr LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps Sporta Avīzei pastāstīja, ka viņa rīcībā gan nav ne konkrētu faktu, ne aktu, nedz arī kādu iesniegumu, taču, balstoties uz informāciju, kas pienākusi pa dažādiem kanāliem, ir pieņemts lēmums, ka nevienā Latvijas izlasē nespēlēs neviens, par ko būs jebkāda aizdomu ēna šajā jomā.

"Šī nostāja neaprobežojas tikai ar konkrēto Liepājas gadījumu, tas attiecas uz pilnīgi visiem," izteicās Šneps. "Nekādi ētikas kompromisi netiks pieļauti."

Kā ziņots, Liepājas Lauvas BBL regulārā čempionāta noslēguma kopvērtējumā ieņēma pēdējo, 11.vietu, nekvalificējoties izslēgšanas spēlēm.

Savukārt Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas kopvērtējumā Liepājas Lauvas šobrīd ieņem trešo vietu un sev jau ir garantējusi vietu izslēgšanas mačos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi