Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Lietuva smagā cīņā ceturtdaļfinālā piekāpjas Krievijai, Londonā par basketbola medaļām nespēlēs

Zaudējumu Londonas olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīra ceturtdaļfināla spēlē trešdien piedzīvoja Lietuvas izlase, kas ar rezultātu 74:83 (10:17, 17:15, 23:22, 24:29) piekāpās Krievijas valstsvienībai. Tādējādi lietuvieši pirmo reizi kopš valsts neatkarības atjaunošanas nespēlēs olimpiskā basketbola turnīra pusfinālā.

Gandrīz visu spēli vadībā atradās Krievija, bet pusotru minūti pirms ceturtās ceturtdaļas beigām Lietuvas izlasei bija piecu punktu deficīts - 72:77. Tomēr lauzt cīņas gaitu lietuviešiem neizdevās, jo turpinājumā Krievija iekrāja astoņu punktu pārsvaru, ko nosargāja līdz mača beigām.

Lietuvas izlases rindās rezultatīvākais ar 19 gūtajiem punktiem bija Rimants Kaukēns, bet Darjus Songaila izcēlās ar 15 punktiem. Savukārt Latvijas čempionvienībā VEF Rīga spēlējošais Antans Kavaļausks nepilnās četrās nospēlētajās minūtēs pie punktiem netika.

Krievijas valstsvienības labā tikmēr Timofejs Mozgovs guva 17 punktus, bet Viktors Hrjapa izcēlās ar 12 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr Spānijas izlase nervozā mačā ar 66:59 pārspēja Franciju, kura bija vadībā līdz par 4.ceturtdaļai. Nepilnas septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām Francijai bija trīs punktu pārsvars (57:54), tomēr turpinājumā spāņi veica izrāvienu 12:0 un izcīnīja uzvaru. Izšķirošajos brīžos fantastiska bija spāņu aizsardzība, bet mača beigās laukumā notika vairāk incidenti. Spilgtākajā no tiem francūzis Nikolā Batums ar roku iesita pa vēderu Huanam Karlosam Navarro.

Londonas olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīra ceturtdaļfināla spēlē trešdien ar "triple-double" izcēlās Lebrons Džeimss, palīdzot ASV komandai ar rezultātu 119:86 (28:21, 28:21, 28:28, 35:16) pieveikt Austrālijas izlasi.

Aizvadītajā cīņā Džeimss guva 11 punktus, izcīnīja 14 atlēkušās bumbas un veica 12 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr rezultatīvākais ASV komandā ar 20 gūtajiem punktiem bija Kobe Braients, bet Karmelo Entonijs izcēlās ar 17 punktiem.

Savukārt Austrālijas izlasē Patriks Milss iekrāja 26 punktus, kamēr 19 punktus pretinieku grozā sameta Inglss.

Pusfinālā ASV basketbolisti spēkosies ar Argentīnu, kas ceturtdaļfinālā ar 82:77 (23:26, 23:14, 18:14, 18:23) pārspēja Brazīlijas valstsvienību.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 17 gūtajiem punktiem bija Luiss Skola, bet pa 16 punktiem iekrāja Emanuels Džinobili un Karloss Delfino. Savukārt Brazīlijas izlasē pa 22 punktiem guva Leandru Barbosa un Marselinju Huertašs.

Argentīnas izlase olimpisko spēļu pusfinālu sasniegusi trešo reizi pēc kārtas.

Pirms četriem gadiem Pekinā zelta medaļas izcīnīja ASV izlase, Spānija tika pie sudraba, bet bronzu ieguva Argentīna.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi