Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Lietuvai Eiropas basketbola čempionātā otrais zaudējums un pēdējā vieta grupā

Lietuvas basketbolisti sestdien Ķelnē cieta jau otro zaudējumu Eiropas basketbola čempionāta spēlē, pagaidām ieņemot pēdējo vietu grupā.

Lietuva B grupas mačā piekāpās Francijai ar 73:77 (25:23, 16:17, 15:10, 17:27).

Līdzīgā spēlē lielāko pārsvaru mačā bija nodrošinājusi Lietuva, kura pēc Igna Brazdeika trīspunktu gājiena sestajā minūtē panāca 21:8 pārsvaru.

Tomēr jau ceturtdaļas beigās lietuvieši bija gandrīz noķerti, un, turpinoties līdzvērtīgu pretinieku spēlei, Lietuvas pārsvars otrajā ceturtdaļā vairs nepārsniedza sešu punktu pārsvaru, kaut gan Francija vadībā vēl nebija bijusi ne reizi.

Pirmoreiz francūžiem vadībā izdevās izvirzīties vien trešajā ceturtdaļā, taču arī tajā lielāko daļu laika nelielā vadībā bija lietuvieši.

Vēl pēdējās ceturtdaļās sākumā Lietuvai bija sešu punktu pārsvars (58:52), taču Francija ar deviņu punktu izrāvienu panāca 71:64 savā labā un nelielu pārsvaru noturēja līdz spēles beigām.

Lietuvai 15 punktus un astoņas atlēkušās bumbas sakrāja Jons Valančūns. 14 punktus un piecas rezultatīvas piespēles sakrāja Roks Jokubaitis, 13 punktus - Marjus Grigonis un 12 - Brazdeikis.

Uzvarētāju rindās vienīgais, kurš sasniedza desmit gūto punktu atzīmi, bija Evans Furnjē, kurš guva 27 punktus un sakrāja piecas atlēkušās bumbas.

Citā šīs grupas mačā sestdien Slovēnija pārliecinoši apspēlēja Ungāriju - 103:88 (29:16, 25:17, 34:27, 15:28).

Luka Dončičs uzvarētāju labā sakrāja 20 punktus, pa septiņām atlēkušajām bumbām un rezultatīvām piespēlēm, kā arī piecas kļūdas. Seši Slovēnijas basketbolisti guva vismaz 11 punktus, Klemenam Prepeličam gūstot 14 punktus.

Vienīgais bez punktiem palikušais slovēnis bija Žiga Samars, kurš toties spēli pameta ar nedaudz vairāk nekā desmit minūtēs sakrātām piecām personiskajām piezīmēm.

Ungārijas izlasē 18 punktus, septiņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles sakrāja Zoltans Perls. Arī ungāriem seši spēlētāji guva vismaz desmit punktus.

Divas uzvaras par "nāves grupu" nosauktajā grupā ir Vācijai un Slovēnijai, pa vienai - Francijai un Bosnijai un Hercegovinai, bet tikai zaudējumi ir Ungārijai un Lietuvai.

Pēc apļa cīņām katras grupas četras labākās komandas iekļūs izslēgšanas spēlēs, kuras, sākot ar 10.septembri, norisināsies Berlīnē. Astotdaļfinālā savā starpā tiksies A un B grupu komandas, kā arī C un D grupu labākās vienības.

Šī ir ceturtā reize, kad Eiropas čempionāta finālturnīra vīriešiem priekšsacīkšu spēles tiek aizvadītas četrās dažādās valstīs.

2017.gadā par Eiropas čempioniem basketbolā kļuva Slovēnijas izlases spēlētāji, par čempioniem kļūstot pirmo reizi. Slovēnija, kura ceturtdaļfinālā uzvarēja Latviju, finālā pieveica Serbiju. Cīņā par trešo vietu Spānija apspēlēja Krieviju.

Latvijas izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā piedalījusies 14 reizes, taču šoreiz finālturnīram kvalificēties neizdevās, H grupā paliekot pēdējā vietā aiz Bosnijas un Hercegovinas, Grieķijas un Bulgārijas.

Eiropas čempionāts notiek no 1. līdz 18.septembrim.

Nākamais Eiropas čempionāts norisināsies pēc trim gadiem, vienu no apakšgrupām un izslēgšanas turnīru uzņemot Rīgai.

Šim finālturnīram bija jānotiek 2021.gadā, taču tā kā Covid-19 pandēmijas dēļ par gadu tika pārceltas Tokijas olimpiskās spēles, gadu vēlāk pulcējas arī kontinenta spēcīgākie basketbolisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi