Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -1 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Lietuvas basketbolisti nodrošina vietu izslēgšanas turnīrā

Lietuvas vīriešu basketbola izlase otrdien nodrošināja vietu Pasaules kausa izcīņas otrajā posmā, kamēr Brazīlija svinēja dramatisku uzvaru pār Grieķiju.

Daiņus Adomaiša vadītā komanda par "nāves grupu" nodēvētās H apakšgrupas otrajā mačā ar rezultātu 92:69 (24:14, 22:22, 24:18, 22:15) pārspēja Kanādu, izcīnot otro uzvaru turnīrā.

Lietuviešiem pa 13 punktiem guva Jons Valančūns un Edgars Ulanovs, bet pa 11 punktiem sameta Mants Kalnietis un Mindaugs Kuzminsks. Valančūns un Domants Sabonis katrs izcīnīja arī pa astoņām atlēkušajām bumbām.

Tikmēr Kanādu no zaudējuma neglāba Kaila Viltjera 24 gūtie punkti.

Dienvidu kaimiņu vadībā bija no spēles pirmajām minūtē, turpmākajā mačā gaitā pacietīgi pakāpeniski palielinot savu pārsvaru un svinot drošu uzvaru. Lietuviešiem labāk veicās metienu realizācijā, kā arī viņi bija pārāki cīņā zem groziem.

Jau ziņots, ka pirms tam šajā apakšgrupā latviešu izcelsmes basketbola trenera Andreja Lēmaņa vadītā Austrālijas izlase ar 81:68 apspēlēja Senegālu.

Austrālijas izlasē ar 22 punktiem rezultatīvākais bija Petijs Milzss, 17 punkti, desmit atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvas piespēles Džo Inglsam. Senegāliešiem četri sportisti pārsniedza desmit punktu robežu, par rezultatīvāko ar 14 punktiem kļūstot Ksanam D'Almeidam.

H apakšgrupā pēc divām spēlēm pa divām uzvarām ir Lietuvai un Austrālijai, kuras pēdējā mačā sadalīs pirmo vietu grupā. Tikmēr Kanādai un Senegālai ir pa diviem zaudējumiem.

Tikmēr F apakšgrupā Brazīlija ar 79:78 (15:19, 15:21, 26:13, 23:25) pārspēja Grieķiju.

Divas sekundes pirms finālsvilpes pie rezultāta 79:76 Brazīlija labā Kosts Sluks centās izpildīt tālmetienu no otra laukuma gala un tika kavēts. Sluks iemeta pirmos divus "sodiņus", bet trešais grozā nekrita, turklāt pie atlēkušās bumbas tika brazīlieši, kuri nosargāja uzvaru.

Brazīlijas izlasē ar 22 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās Andersons Varežāu. Grieķiem 20 punktus guva Georgs Printezis, 16 punkti bija Nikam Kalatesam, bet 11 rezultatīvas piespēles iekrāja Sluks.

Pirms tam šajā apakšgrupā Jaunzēlande ar 93:83 (31:26, 22:18, 13:21, 27:18) uzveica Melnkalni, kas februārī aizšķērsoja Latvijai ceļu uz finālturnīru.

Uzvarētāju rindās Korijs Vebsters guva 25 punktus, sakrāja septiņas rezultatīvas piespēles un sešas bumbas zem groziem, Aizakam Fotu pievienojot 20 punktus un septiņas atlēkušās bumbas. Melnkalnei 18 punkti un septiņas piespēles Nikolam Ivanovičam, 15 punkti un deviņas atlēkušās bumbas Nikolam Vučevičam.

Apakšgrupā vadībā ar divām uzvarām ir Brazīlija, pa vienam panākuma ir Grieķijai un Jaunzēlandei, bet Melnkalne cietusi divus zaudējumus.

Šī ir pirmā Pasaules kausa izcīņa, kurā piedalās 32 izlases. Visas komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm, kuras aizvadīs viena apļa turnīru, pēc kura katras grupas divas labākās valstsvienības turpinās cīņu par 1.-16.vietu.

Iepriekšējā PK izcīņā, kas notika 2014.gadā uzvaru otro turnīru pēc kārtas izcīnīja ASV izlase.

Pasaules kausa finālturnīrā kopumā piedalīsies 32 izlases, sacensībām notiekot astoņās dažādās Ķīnas pilsētās.

papildināts viss teksts 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi