Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Lietuvas līderis Valančūns apslimis, izlaidīs spēli ar Igauniju

Lietuvas basketbola valstsvienībai trešdien Rīgā gaidāmajā Eiropas čempionāta spēlē ar Igauniju vīrusa dēļ nepalīdzēs tās lielākā zvaigzne Jons Valančūns.

Lietuvas izlases vadība nolēmusi Valančūnam dot iespēju atveseļoties, cerot, ka viņš būs spējīgs palīdzēt apakšgrupas noslēdzošajā mačā, kurā Lietuva ceturtdien spēkosies ar Čehiju.

Kā vēsta Delfi.lt, Valančūnam ir augsta temperatūra un jau otrdienas vakarā viņš nav pabeidzis treniņu, bet aizvests uz viesnīcu, kur izolēts no pārējās komandas.

Valstsvienības ārsts Vītenis Trumpicks portālam apliecinājis, ka Valančūns trešdienas spēli ar igauņiem izlaidīs, bet par ceturtdienas maču ar čehiem skaidrības vēl nav.

"Vakar pēc treniņa viņam uzskrēja diezgan augsta temperatūra, viņš dzer zāles, guļ viesnīcā un, cerams, rīt jau varēs spēlēt. Šodien - nekādā ziņā," piebildis mediķis. "Kaut kur saķēris vīrusiņu, nezinām, kur. Vienkārši varbūt pēc treniņa izgāja un saaukstējās, viņam ir augsta temperatūra, un viņš slikti jūtas. Mēs darām visu, ko varam, piemeklējam pārtiku, medikamentus, cenšamies atjaunot šķidrumu līdzsvaru un ceram, ka viņš rīt varēs spēlēt, bet grūti pateikt, kā reaģēs organisms."

Jautāts, vai no Valančūna nevar inficēties komandas biedri, ārsts atzinis, ka zināma iespēja pastāv.

"Grūti pateikt. Iespēja nav liela, bet vīrusa gadījumā vienmēr ir risks, ka vēl kāds var aplipt. Domāju, ka tā nebūs, cenšamies pagaidām viņu izolēt no komandas. Visi pārējie spēlētāji ir veseli, traumu nav, visi var spēlēt par 100%," norādījis Trumpicks.

Tikmēr Lrytas.lt raksta, ka naktī temperatūra Valančūnam vienubrīd pakāpusies virs 40 grādiem un mediķi pieļaujot, ka viņam varētu būt rota vīruss.

Līdzšinējās trijās turnīra spēlēs Valančūns vidēji mačā guvis 19,7 punktus un izcīnījis 10 atlēkušās bumbas. Viņš ir ceturtais rezultatīvākais spēlētājs turnīrā un labākais cīnītājs zem groziem.

Kā zināms, iepriekšējā mačā Lietuva pirmdien, neskatoties uz Valančūna 25 punktiem un 12 bumbām zem groziem, dramatiskā cīņā ar 74:76 zaudēja Beļģijai.

D apakšgrupas kopvērtējumā pēc trim kārtām uzreiz četras komandas izcīnījušas pa divām uzvarām - Čehija, Lietuva, Beļģija un Latvija. Viens panākums ir Igaunijai, bet Ukraina cietusi neveiksmi visās trīs spēlēs.

Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra izspēle norisinās četrās valstīs - Francijā, Horvātijā, Vācijā un Latvijā. No katras grupas tālāk turnīram kvalificēsies četras labākās komandas, bet izslēgšanas spēles no 12. līdz 20.septembrim tiks aizvadītas Francijas pilsētā Lillē.

Eiropas čempionātā tiks dalītas ceļazīmes arī uz 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pie tām tiks turnīra finālistes, bet trešās līdz septītās vietas ieguvējas kvalificēsies olimpiskajam atlases turnīram.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi