Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Likumsakarīgi neparasta izvēle

Tikai sesto vietu NBA pamatturnīra Rietumu zonā izcīnījušas komandas spēlētājam piešķirt visas aizvadītās sezonas vērtīgākā spēlētāja balvu nešķiet diez cik loģiski. Tad šim basketbolistam būtu jāpaveic kaut kas ļoti īpašs.

Oklahomasitijas Thunder neizcēlās ar sensāciju izslēgšanas spēlēs, izstājoties jau pirmajā kārtā, taču tās neapšaubāmais līderis Rasels Vestbrūks pirmo reizi karjerā tika atzīts par sezonas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP. Un arī tas bija diezgan paredzams, jo aizvadītajā basketbola gadā eksplozīvais aizsargs kļuva par otro basketbolistu vēsturē, kurš sezonu noslēdz ar vidēji triple-double mačā: 31,6 punkti, 10,7 atlēkušās bumbas un 10,4 rezultatīvas piespēles. Nekas tamlīdzīgs nebija padevies nevienam kopš 1961./1962. gada sezonas, kad to paveica Oskars Robertsons.

"Tā bija fantastiska sezona, bet bez saviem komandas biedriem tas nebūtu pa spēkam. Šī balva nav man, tā ir visai komandai," pēc balvas saņemšanas teica Vestbrūks, uzaicinot uz skatuves arī visus ceremonijā klātesošos komandas biedrus. 28 gadus vecā spēlētāja uzvara nominācijā bija pārliecinoša. Viņš saņēma 69 pirmās vietas no simt iespējamajām. Viņa tuvākajam sekotājam Džeimsam Hārdenam no Hjūstonas Rockets pirmo vietu atvēlēja tikai 22 balsstiesīgie, bet trešais balsojumā palika Dāvja Bertāna komandas biedrs no Sanantonio Spurs Kavai Lenards (deviņas pirmās vietas). Jāpiebilst, ka kopš 1982. gada MVP balvu saņēma spēlētāji, kuri pārstāvēja kādu no savas zonas trim labākajām komandām.

Pieticīga izvēle ekspertiem šosezon bijusi labākā debitanta noteikšanā, tāpēc šādu godu izpelnīties izdevās pērn tikai otrajā kārtā ar kopējo 36. numuru draftētajam Milvoki Bucks aizsargam Malkolmam Brogdonam, kurš savā pirmajā sezonā pasaules spēcīgākajā līgā izcēlās ar 10,2 punktiem un 4,2 rezultatīvām piespēlēm vidēji spēlē. Viņa tuvākie sekotāji bija Žoels Embīds un Dario Šaričs no talantiem bagātās Filadelfijas 76ers vienības, kas pagājušajā nedēļā drafta ceremonijā izvēlējās tiesības uz latvieti Anžeju Pasečņiku.

Visu rakstu lasiet trešdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi