Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Lilardam 71 punkts Trail Blazers uzvarā pār Rockets

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē svētdien ar 71 gūtu punktu izcēlās Demjens Lilards, palīdzot Portlendas Trail Blazers savā laukumā ar 131:114 (32:31, 41:27, 29:30, 29:26) pārspēt Hjūstonas Rockets vienību.

Lilarda 71 punkts mačā ir sezonas rekorda atkārtojums - 2.janvārī 71 punktu guva arī Donavans Mičels no Klīvlendas "Cavaliers" pret Čikāgas "Bulls".

Lilards sasniedza savu personīgo un "Trail Blazers" rekordu, kas līdz šim bija 61 punkts (divreiz). Šajā mačā viņš realizēja 13 tālmetienus, kas tikai par vienu precīzu metienu atpalika no NBA rekorda, ko 2018.gadā sasniedza Goldensteitas "Warriors" spēlētājs Klejs Tompsons. Tik pat daudz precīzus tālmetienus (13) līdz šim līgas vēsturē vienā mačā izpildījuši arī Tompsona komandas biedrs Stefens Karijs (2016.gadā) un Zeks Lavīns (2019.gadā) no Čikāgas "Bulls".

Kopumā svētdienas spēlē Lilards realizēja deviņus no 16 divpunktu metieniem, 13 no 22 tālmetieniem un visus 14 soda metienus, NBA vēsturē ar 71 punktu dalot astoto vietu vienā mačā gūto punktu ziņā ar Mičelu, Elginu Beiloru (1960.gadā) un Deividu Robinsonu (1994.gadā).

NBA rekords gūtajos punktos pieder Viltam Čembernelam, kurš 1962.gada 3.martā Filadelfijas "76ers" rindās pret Ņujorkas "Knicks" guva 100 punktus.

Svētdienas spēlē otrs rezultatīvākais "Trail Blazers" rindās ar 13 punktiem bija Džerami Grants, bet 11+9 sakrāja Nasirs Litls. Viesu rindās pa 17 punktiem guva Alperens Senguns un Dže'Šons Teits, kamēr 16 punkti Deišena Niksa kontā.

Portlendas komanda pārtrauca divu zaudējumu sēriju un ar bilanci 29-31 pašlaik ieņem 11.pozīciju Rietumu konferencē, no "play in" zonas atpaliekot tikai par vienas uzvaras tiesu.

"Rockets" ar 13 uzvarām 60 spēlēs ir pēdējā vietā gan Rietumu konferencē, gan visā līgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi