Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Lomažs atgriezīsies Eirolīgā, pievienojoties Banki vadītajai Virtus

Latvijas basketbolists Rihards Lomažs vienojies ar Lukas Banki vadīto Itālijas vienību Boloņas Virtus par latvieša pievienošanos Boloņas klubam, informē apskatnieks Luka D'Alesandro.

Sākotnēji D'Alesandro vēstīja, ka Lomažs vēl tikai veicot pārrunas ar "Virtus", taču pāris stundas vēlāk viņš paziņoja, ka vienošanās starp Latvijas basketbolistu un Boloņas klubu ir jau panākta. Arī cits itāļu basketbola apskatnieks Emiliāno Karkija apstiprināja Lomaža pievienošanos Boloņas klubam.

"Virtus" ar deviņām uzvarām Itālijas A sērijā ieņem trešo vietu, un Eirolīgā Boloņas vienība ar bilanci 11-5 ierindojas arī trešajā pozīcijā.

27 gadus vecais aizsargs Lomažs kopš janvāra ārstēja ceļgala krustenisko saišu traumu, kas viņam liedza piedalīties Pasaules kausa finālturnīrā. Sezonas sākumā viņš bija bez kluba, vien piedaloties vienā pārbaudes mačā "Ventspils" sastāvā, bet oktobrī viņš pievienojās Turcijas komandai Denizli "Yukatel Merkezefendi", kuras rindās 12 spēlēs vidēji 34,7 minūtēs guvis 14,7 punktus, izcīnījis 2,8 atlēkušās bumbas un atdevis 2,3 rezultatīvas piespēles.

Iepriekšējās sezonas ievadā Lomažs pārstāvēja Spānijas klubu Saragosas "Casademont", bet rudenī pirms izlašu pārtraukuma abu pušu ceļi šķīrās, latvietim pārceļoties uz Vācijas bundeslīgas komandu Oldenburgas EWE. ACB viņš piecos mačos vidēji 20 minūtes izcēlās ar 6,2 gūtajiem punktiem un 1,2 rezultatīvām piespēlēm, bet bundeslīgā latvietis deviņās cīņās caurmērā 20 minūtēs guva 9,1 punktu un atdeva 3,3 rezultatīvas piespēles.

Sezonu pirms tam Latvijas basketbolists spēlēja Turcijas čempionātā, pārstāvot Denizli "Yukatel Merkezefendi" komandu. Pirms tam Lomažs kopš 2019.gada pārstāvēja ULEB Eirolīgā spēlējošo Francijas klubu Vilērbānas ASVEL, pusi sezonas aizvadot Vācijas komandā "Gottingen".

Pirms došanās leģionāra gaitās Lomažs četras sezonas spēlēja Latvijas klubā "Ventspils", kļūstot par valsts čempionu. Lomažs pirms tam savas prasmes attīstīja Ventspils "Spars" komandā, kā arī spēlēja Jelgavas un Jūrmalas vienībās Latvijas spēcīgākajā līgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi