Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Lomažs Boloņā: Jau esmu pieradis pie Banki spēles sistēmas

Latvijas basketbolists Rihards Lomažs jau ir pieradis pie Lukas Banki vadīto komandu spēles sistēmas un jūtas gatavs savai debijai Boloņas Virtus rindās, sarunā ar kluba preses dienestu teica Lomažs.

Lomažs pagājušajā nedēļā pievienojās Latvijas izlases trenera Banki vadītajai Boloņas "Virtus", noslēdzot vienošanos līdz 2024.gada 30.jūnijam.

"Spēlēju Eirolīgā pirms pāris gadiem un tagad esmu atgriezies, lai parādītu savu labāko sniegumu. Spēlējot pa vienam mačam nedēļā, man bija daudz laika skatīties citas spēles, ieskaitot Boloņas komandu. Jau iepriekš esmu trenējies pie Banki. Man galvenais uzdevums ir mācīties no maniem komandas biedriem un palīdzēt kā vien es varu. Luka ir treneris, kuru es ļoti labi pazīstu, un ir patīkami būt šeit ar viņu kopā," stāstīja Lomažs.

Viņš izcēla, ka "Virtus", kas šonedēļ Eirolīgā aizvadīs divus mačus, trešdien vispirms uzņemot Minhenes "Bayern" un piektdien viesojoties pie Berlīnes "Alba", ir daudzpusīga komanda, kurai var būt vairāki līderi.

"Tā, kā esmu pieradis pie trenera Banki spēles sistēmas, ir jāspēlē kā komandai. Protams, salīdzinot ar izlasi, gatavošanās spēlēm būs citādāka. Ir nedēļa ar diviem Eirolīgas mačiem un būs maz laika sagatavoties, taču kopumā neredzu lielu atšķirību starp trenera sistēmu izlasē un klubā," norādīja Lomažs.

27 gadus vecais basketbolists kopš pagājušā gada janvāra ārstēja ceļgala krustenisko saišu traumu, kas viņam liedza piedalīties Pasaules kausa finālturnīrā. Sezonas sākumā viņš bija bez kluba, vien piedaloties vienā pārbaudes mačā "Ventspils" sastāvā, bet oktobrī pievienojās Turcijas komandai Denizli "Yukatel Merkezefendi", kuras rindās 12 spēlēs aizsargs 34,7 minūtēs vidēji mačā guva 14,7 punktus.

"Fiziski jūtos labi, esmu gatavs spēlēt piecas, desmit vai 20 minūtes mačā. Tā būs citādāka situācija nekā Turcijā, kur es spēlēju 30-35 minūtes, taču esmu tam gatavs. Man vienkārši jāsagatavo sava fiziskā forma šāda veida sezonai," atklāja Lomažs.

"Virtus" Eirolīgā ar bilanci 12-5 ieņem otro vietu, bet Itālijas A sērijā ar desmit panākumiem 14 mačos ierindojas trešajā pozīcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi