Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Lomažs līdz 2024.gada jūnijam noslēdz līgumu ar Banki vadīto Boloņas Virtus

Latvijas basketbolists Rihards Lomažs ir pievienojies Lukas Banki vadītajai Itālijas vienībai Boloņas Virtus, piektdien paziņoja klubs.

Jau ziņots, ka otrdien basketbola apskatnieks Luka D'Alesandro jau informēja par Latvijas basketbolista pārcelšanos uz Boloņas klubu, ko tagad klubs ir apstiprinājis.

"Lomažs ir jaunais "Virtus" spēlētājs," liecina ieraksts kluba tīmekļa vietnē.

"Virtus" ziņo, ka vienošanās ar Lomažu ir panākta līdz 2024.gada 30.jūnijam.

"Virtus" ar deviņām uzvarām 13 spēlēs Itālijas A sērijā ieņem trešo vietu, bet Eirolīgā Boloņas vienība ar bilanci 12-5 ierindojas 0trajā vietā.

27 gadus vecais aizsargs Lomažs kopš janvāra ārstēja ceļgala krustenisko saišu traumu, kas viņam liedza piedalīties Pasaules kausa finālturnīrā. Sezonas sākumā viņš bija bez kluba, vien piedaloties vienā pārbaudes mačā "Ventspils" sastāvā, bet oktobrī pievienojās Turcijas komandai Denizli "Yukatel Merkezefendi", kuras rindās 12 spēlēs aizsargs 34,7 minūtēs vidēji mačā ir guvis 14,7 punktus, izcīnījis 2,8 atlēkušās bumbas un sakrājis 2,3 rezultatīvas piespēles.

Iepriekšējās sezonas ievadā Lomažs pārstāvēja Spānijas klubu Saragosas "Casademont", bet rudenī pirms izlašu pārtraukuma abu pušu ceļi šķīrās, latvietim pārceļoties uz Vācijas bundeslīgas komandu Oldenburgas EWE. ACB līgā viņš piecos mačos vidēji 20 minūtēs spēlē guva 6,2 punktus un sakrāja 1,2 rezultatīvas piespēles, bet bundeslīgā latvietis deviņās cīņās 20 minūtēs caurmērā mačā guva 9,1 punktu un sakrāja 3,3 rezultatīvas piespēles.

Sezonu pirms tam Latvijas basketbolists spēlēja Turcijas čempionātā, pārstāvot Denizli "Yukatel Merkezefendi" komandu. Pirms tam Lomažs kopš 2019.gada pārstāvēja ULEB Eirolīgā spēlējošo Francijas klubu Vilērbānas ASVEL, bet pirms pievienošanās Turcijas klubam 2021.gadā pusi sezonas aizvadīja Vācijas komandā "Gottingen".

Pirms došanās leģionāra gaitās Lomažs četras sezonas spēlēja Latvijas klubā "Ventspils", 2018.gadā kļūstot par valsts čempionu, bet gadu vēlāk uzvarot Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā. Lomažs pirms tam savas prasmes attīstīja Ventspils "Spars" komandā, kā arī spēlēja Jelgavas un Jūrmalas vienībās Latvijas spēcīgākajā līgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi