Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Madrides Real basketbolisti noliek Spānijas čempionu pilnvaras

Madrides Real komanda piektdien zaudēja cerības iekļūt Spānijas augstākās basketbola līgas (ACB) sezonas noslēguma turnīra pusfinālā, tādējādi noliekot čempionu pilnvaras.

Real liktenis izšķīrās B grupas spēlē, kurā turnīra saimniece Valencia ar rezultātu 97:81 (29:23, 22:21, 26:12, 20:25) uzveica Grankanārijas Herbalife.

Uzvarētājiem ar 26 punktiem izcēlās Džordans Loids, bet 18 punkti un 11 atlēkušās bumbas bija Maikam Tobijam. 

Madridiešiem pusfināla sasniegšanai bija vajadzīgs Valensijas komandas zaudējums un pašu uzvara pār Saragosas Casademont. Karaliskais klubs cerības uz titula nosargāšanu iedragāja, jo grupā zaudēja Burgosas San Pablo un Andoras MoraBanc komandām.

Real Spānijas čempionātā triumfēja iepriekšējās divas sezonas, bet kopumā Spānijas galvaspilsētas komandai ir 35 valsts čempiontituli. 

B grupā pirmo vietu ar četrām uzvarām piecās spēlēs nodrošinājusi Valencia, kurai ar trim panākumiem seko San Pablo. Aiz abām pusfinālistēm ar divām uzvarām četros mačos ir Real, kā arī piecus mačus aizvadījušās MoraBanc un Herbalife komandas. Turnīra tabulu ar vienu uzvaru četrās spēlēs noslēdz Casademont.

Jau ziņots, ka A grupā pirmo vietu izcīnīja Rolands Šmita pārstāvētā Barcelona, bet otrā bija Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas Kirolbet Baskonia. Piekto vietu šajā grupā ieņēma Badalonas Joventut ar Artūru Žagaru sastāvā.

Pusfinālā Barselonas basketbolisti cīnīsies ar Burgosas komandu, bet Vitorijas vienība mēros spēkus ar Valensijas klubu.

ACB sezona tika pārtraukta pēc 8.marta spēlēm un čempions tiek noskaidrots Valensijā 12 komandu miniturnīrā, kas sākās pagājušajā nedēļā.

Sezonas noslēguma izspēles formāts paredz, ka divās grupās pa sešām komandām katrā, aizvadot viena apļa turnīru, tiks noskaidrotas katras grupas labākās divas vienības. Turpinājumā 28.jūnijā būs pusfināls, bet 30.jūnijā - fināls.


 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi