Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Māris Gulbis: Ar bulgāriem mūs gaida smaga spēle līdz pēdējām minūtēm

Ventspils uzbrucējs Māris Gulbis pēc debijas Latvijas izlasē Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra H grupas mačā piektdien Rīgā gaida smagu cīņu visas spēles garumā pirmdien Bulgārijas pilsētā Botevgradā, basketbolists teica starp abām spēlēm sarunā ar aģentūru LETA.

Jau ziņots, ka Latvijas basketbolisti savā laukumā piektdien ar rezultātu 61:62 piekāpās Bosnijas un Hercegovinas valstsvienībai.

Gulbis cīņā iesaistījās, kad mačā bija spēlētas astoņas minūtes un 16 sekundes. Viņš laukumā pavadītajās sešās minūtēs un divās sekundēs punktus neguva, garām grozam aizmezdams vienīgo divpunktu metienu.

Viņa rēķinā debijas spēlē bija pa vienai atlēkušajai bumbai, personiskai piezīmei un kļūdai, kā arī efektivitātes koeficients mīnus viens.

"Slikti, zaudējām," debiju divos vārdos pēc mača aprakstīja Gulbis, kurš pieaugušo valstsvienībā debitēja 34 gados. "Ir līdz galam neizdarīta darba sajūta. Visa nedēļa, visa diena bija laba, bet šitā zaudēt ar viena punkta starpību, it sevišķi, ja šādi nepaveicas un neiemet no groza apakšas, tā ir neveiksme."

Sezonas laikā Ventspils klubā basketbolists ir spēlējis krietni vairāk, nekā tas sanāca piektdien valstsvienības mačā.

"Galvenais ir komanda. Cik treneris dod laiku, tik es daru. Ko man liek, to es mēģinu šajā laikā izdarīt," Gulbis par to īpaši nepārdzīvo. "Protams, ka nav viegli tā pārslēgties no kluba uz izlasi, bet mēģinu. Noteikti varēju nospēlēt arī labāk. Klubā man ir citas funkcijas, spēlēju vairāk, un ir citi uzdevumi uzbrukumā, bet uzvilkt izlases kreklu tādā vecumā bija ļoti patīkami. Neteiktu, ka jūtos baigi vecs. Jūtos labi, bet agrāk vai vēlāk debija izlasē notika. Pilna arēna, viss forši. Būtu vēl uzvara, būtu lieliski."

Par uzaicināšanu valstsvienības kandidātu sarakstā uzbrucējs saka, ka izbrīnīts par uzaicinājumu nebija, bet patīkami pārsteigts gan: "Liels pārsteigums tas gan arī nebija, zinot situāciju Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) un Eiropas Basketbola līgas savienības (ULEB) Eirolīgas attiecībās. Tomēr, protams, biju priecīgs izdzirdēt zvanu par uzaicinājumu."

Treneris Roberts Štelmahers basketbolistu laida laukumā, lai viņš izmantotu savu pieredzi, neko nesasteigtu un spēlētu komandas spēli, atbalstot komandasbiedrus.

Pēc vienas aizvadītas spēles Gulbis negrib steigties ar secinājumiem, tomēr pāris lietas viņam acīs iekrita:  "Protams, uzbrukums piekliboja. Ielaidām tikai 62 punktus, bet ar to nepietika uzvarai. Aizsardzība vairāk vai mazāk bija laba, kaut gan arī neizdarījām dažas lietas - reizēm neatgriezāmies pietiekami ātri atpakaļ."

Viņam ir savs skatījums uz spēles beigu nogriezni: "Būtu Mārtiņš Laksa iemetis brīvu pustālo metienu vai Mareks Mejeris šo metienu pielabojis... 99 procentos no 100 tas būtu noticis. Tieši šajā spēlē tas nenotika, un mēs tagad runājam par zaudējumu. Tikpat labi varētu būt uzvara, un visi būtu priecīgi. Tā vienkārši ir neveiksme. Bumba ir apaļa. Tikpat labi varēja būt plus viens."

Pēc zaudējuma savā laukumā ventspilnieks uzsver otrās spēles nozīmi. "Jāsakoncentrējas un tagad jāmēģina uzvarēt Bulgārijā. Ar bulgāriem viesos mūs gaida smaga spēle līdz pēdējām minūtēm. Tagad visi māk spēlēt basketbolu," aksiomu atgādina spēlētājs.

Latvijas vīriešu basketbola izlase 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra H grupas otrajā mačā pirmdien spēlēs Bulgārijā. Mačs Botevgradā sāksies plkst.19, un tiešraidē to translēs kanāls TV6.

Top komentāri

Arik Nippel
A
Lielisks palīgs mājas darbos – smirdīga augstspiediena anālā gāze, jeb tā saucamais pirdiens.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi