Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mazurs: Pasečņiks var kļūt par vienu no labākajiem centriem NBA

Progresējot fiziskajos rādītājos, Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks var kļūt par vienu no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) labākajiem centra spēlētājiem, uzskata viens no viņa pirmajiem treneriem Nikolajs Mazurs.

LETA jau ziņoja, ka otrajā dienā pēc līguma parakstīšanas ar NBA klubu Vašingtonas Wizards Pasečņiks debitēja pasaules spēcīgākajā līgā, 109:110 zaudējumā pagarinājumā pret Čikāgas Bulls līgā piesakoties ar deviņiem punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām.

Šo spēli skatījās arī viens no basketbolista pirmajiem treneriem Nikolajs Mazurs, kurš šobrīd vada Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) līdervienību Ogri un šajā sezonā līgā vēl nav piedzīvojis zaudējuma rūgtumu.

  

"Redzēju. Prieks bija skatīties," sarunā ar aģentūru LETA gandarījumu pauda treneris. "Cilvēks ar smagu darbu ir panācis labu rezultātu."

"Šķiet, ka katram jaunietim basketbolistam kaut zemapziņā ir pavīdējusi doma par spēlēšanu NBA, viņi par to vismaz ir iedomājušies," par ceļu uz NBA saka Mazurs. "Turklāt viņš ir garš augumā, un šādā gadījumā iespēja ir lielāka. Pasečņiks juta, ka var nokļūt šajā līgā, un vecāki daudz ieguldīja šī sapņa piepildīšanā. Domāju, ka 17-18 gadu vecumā viņš saprata, ka tas ir reāli. Pēc Eiropas U-18 čempionāta Rīgā, kur viņš kopā ar Kristapu Porziņģi tika iekļauts turnīra simboliskajā izlasē, atlika vien strādāt pie fiziskās sagatavotības uzlabošanas."

Mazurs pieticīgi uzsver, ka ir tikai viens no cilvēkiem, kas sekmējis basketbolista izaugsmi: "To lai viņš pats stāsta, cik kurš viņam ir palīdzējis. Kad bija laiks, strādāju ar viņu. Katrs, kurš ir pielicis roku viņa treniņiem, ir viņā kaut ko ielicis. Pats sāku ar viņu darboties kopš VEF kadetu vienības laika, tas ir, kad Anžejam bija kādi 16 gadi. Tad viņš sāka pie mums parādīties. Kādus gadus četrus esam kopā strādājuši. Plus vasarās, kad viņš atbrauca no Spānijas. Tad viņš trenējās Latvijā gan individuāli, gan kopā ar citiem basketbolistiem."

Vērtējot basketbolista mākas, viņa bijušais treneris slavē NBA debitantu: "Viņam ir viss, kas nepieciešams labam basketbolistam, - metiens, viņš saprot spēli, viņam ir apspēlēšanas kustības ar grozu pret muguru, viņš saprot aizsardzību... Viss, ko vajadzēja šajās divās vasarās, bija progresēt fiziski."

Pasečņika turpmākais progress, treneraprāt, atkarīgs no viņa fiziskās sagatavotības: "Izaugsme ir iespējama tik liela, cik viņš var kļūt labāks fiziski. Ja viņš progresēs jaudas ziņā, kļūs spēcīgāks un izturīgāks, ar viņa metienu un spēles izpratni viņš var kļūt par vienu no labākajiem centra spēlētājiem NBA."

23 gadus vecais basketbolists no 2012. līdz 2015.gadam trenējās un spēlēja VEF Rīga rindās. Pēc tam četri gadi aizvadīti Spānijas klubā Grankanārijas Herbalife.

NBA jauno spēlētāju draftā Pasečņiku 2017.gadā pirmajā kārtā ar kopējo 25.numuru izraudzījās Orlando Magic, kas viņu uzreiz aizmainīja uz Filadelfijas 76ers. Šā gada 1.jūlijā Filadelfijas klubs no Pasečņika atteicās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi