Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Mazurs zaudējis trenera darbu Permas klubā

Latvijas speciālists Nikolajs Mazurs atbrīvots no VTB Vienotās līgas komandas Permas Parma galvenā trenera amata, otrdien paziņoja Krievijas klubs.

Latvijas izlases kapteiņa Jāņa Blūma pārstāvētā Parma Vienotajā līgā cietusi sešus zaudējumus pēc kārtas un ar trim uzvarām 15 mačos turnīra tabulā ieņem priekšpēdējo vietu 14 komandu konkurencē.

"Gribu pateikties Permas līdzjutējiem un kluba vadībai par uzticību, kuru man izrādīja šo divu sezonu laikā. Basketbolā ir tāds likums: maču uzvar spēlētāji, bet zaudējumus piedzīvo treneri. Tāpēc viss ir likumsakarīgi," klubs citē Mazura teikto.

"Pēdējā laikā komanda demonstrē ne to labāko spēli. Zaudējumu sērija ir ievilkusies, bet Permā gaida pavisam citus rezultātus. Sākumā domājām, ka situāciju var atrisināt bez ķirurģiskas iejaukšanā, bet pēdējās spēles parādīja to, ka komandai ir nepieciešams restarts. Diemžēl trenera atstādināšana ir tas, kas šobrīd nepieciešams komandas turpmākai attīstībai," uzsver kluba prezidents Sergejs Boguslavskis.

Mazura vietā par komandas galvenā trenera vietas izpildītāju iecelts Vjačeslavs Šušakovs.

38 gadus vecais Mazurs Parma komandai pievienojās 2017.gadā, kad līgums ar Latvijas treneri tika noslēgts uz trim gadiem pēc sistēmas 1+2. Pērn jūnijā abas puses vienojās, ka turpinās sadarbību.

Pirms tam Mazurs trenēja Krievijas klubu Saratovas Avtodor, taču jau pēc pirmās spēles, kurā tika piedzīvota neveiksme, viņš tika atlaists. Pēc tam viņš pievienojās spēcīgās Kazaņas Unics vienības treneru kolektīvam.

Vēl 2015.gada vasarā pēc kļūšanas par Latvijas čempionu VEF Rīga sastāvā Mazurs šo komandu atstāja un pārņēma cita Krievijas kluba Maskavas Dinamo grožus, taču finansiālo saistību dēļ tas netika pielaists ne startam VTB Vienotajā līgā, ne Superlīgā un FIBA Eiropas kausā. Savukārt pirms trim gadiem viņš pārņēma Gruzijas kluba Tbilisi Vita vadību, kas gan Vienotajā līgā palika pēdējā vietā un finansiālu problēmu dēļ šosezon turnīrā vairs nestartē.

Mazurs ilgus gadus strādājis ar 1995.gadā dzimušo Latvijas basketbolistu paaudzi. Vēl 2013.gadā viņš bija Latvijas U-18 izlases galvenais treneris, kad viņa vadītā komanda izcīnīja ceturto vietu Latvijā notikušajā Eiropas čempionātā. Savukārt 2014.gadā speciālists - jau Latvijas U-20 valstsvienības galvenā trenera postenī - ar grūtībām prata izlasei saglabāt vietu Eiropas čempionāta augstākajā divīzijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi