Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Meiers: No bosniešiem un bulgāriem varam sagaidīt ātru basketbolu

Latvijas vīriešu basketbola izlase no savām pirmajām pretiniecēm 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā Bosnijas un Hercegovinas un Bulgārijas var sagaidīt ātru basketbolu, uzsver valstsvienības centra spēlētājs Mārtiņš Meiers.

Pagājušajā nedēļā Meiera pārstāvētā Podgoricas "Budučnost" komanda triumfēja Melnkalnes kausa izcīņā, taču latvieša nebija abu spēļu pieteikumos.

"Mums ir komandā trīs leģionāri, un šajā kausā izšķīrās, kāds mums būs sastāvs sezonas pēdējās spēlēs. Protams, ka būtu labāk spēlējis, nekā bijis malā. Taču, ja treneris tā izvēlas, tad neko nevaru iebilst," sarunā ar žurnālistiem stāstīja Meiers.

Viņš "Budučnost" kluba redzeslokā nonāca pēc tam, kad Latvija pērn 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijā spēlēja ar Melnkalni.

"Adrijas līgas komandas spēlē citādāku basketbolu nekā Krievijā, kur vairāk ir sistēmas un kombinācijas. Adrijas līgā vairāk ir uzsvars uz mazajiem spēlētājiem. Komandā esam trīs garie spēlētāji, kuri rotējam un dalām minūtes. Pārsvarā visas komandas spēlē tādu basketbolu. Cenšos izmantot savas minūtes, ko pavadu laukumā, un mēģinu palīdzēt komandai, kā varu," stāstīja Meiers.

Daļa no Bosnijas un Hercegovinas izlases kandidātiem ikdienā spēlē Adrijas līgā.

"Domāju, ka abas mūsu pretinieces spēlēs tādu basketbolu, tāpēc uz to varam gatavoties. Viņiem basketbols daudz sastāv no ātrajiem uzbrukumiem," teica Meiers.

"Budučnost" klubs nelika šķēršļus spēlēšanai izlasē, atstājot izvēli pašam spēlētājam.

"Melnkalnei pašai ir spēles kvalifikācijā, tāpēc daudz neko nevarēja iebilst. Vienīgi, viņi gribēs, lai uzreiz pēc spēles ar Bulgāriju atgriežos tur, nevis dodos uz mājām," atzina Meiers.

Viņš pieļāva iespēju, ka iekļūšana ULEB Eirokausa otrajā posmā būtu mainījusi kluba attieksmi pret spēlētāju laišanu uz izlasi, taču "Budučnost" nepārvarēja pamatturnīra pirmo kārtu.

"Man personīgi tas ir ļoti negaidīti, ka netikām tālāk. Gandrīz visas neveiksmes tika piedzīvotas galotnēs. Sezonas sākums bija grūtāks, pēc tam mainīja treneri un bija citādāks basketbols. Vienas no pēdējām spēlēm uzvarējām, taču ar to nepietika, lai sasniegtu nākamo posmu," secināja latviešu basketbolists.

Sākot ar šo ciklu, Latvijas izlases stūri pārņēmis Roberts Štelmahers, kura vadībā Meiers savulaik spēlēja "Ventspils" komandā.

"Esmu sekojis līdzi viņa basketbolam un skatījies spēles. Līdz piektdienai ir daudz darba, tā ka paspēsim iepazīt viens otru vairāk. Domāju, ka viņš veido komandu ar spēlētājiem, no kuriem zin, ko sagaidīt. Ja uzticies, tad arī būs rezultāts. Uzticība - tas basketbolā ir pats galvenais," skaidroja Meiers.

Latvieši piektdien Rīgā tiksies ar Bosnijas un Hercegovinas izlasi, bet trīs dienas vēlāk Botevgradā mēros spēkus ar Bulgāriju.

Latvijas vīriešu izlases pretinieki 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas H grupā būs Grieķijas un Bulgārijas, kā arī Bosnijas un Hercegovinas izlases. 

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība kopš 1992.gada 11 reizes spēlējusi Eiropas čempionāta finālturnīrā, līdz šim labāko rezultātu sasniedzot 2017.gadā, kad tika izcīnīta piektā vieta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi