Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Meiers oficiāli pievienojies Krievijas klubam Krasnojarskas Jeņisej

Latvijas basketbolists Mārtiņš Meiers pirmdien oficiāli papildinājis Krievijas kluba Krasnojarskas Jeņisej sastāvu, informē komanda.

Par iespējamu Meiera pārcelšanos uz Jeņisej aģentūra LETA ziņoja jau svētdien, kad 26 gadus vecais latvietis bija atrodams komandas pieteikumā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā. Tagad viņš vienībai pievienojies oficiāli.

Kluba direktors Vladimirs Petrokovskis norādīja, ka Meiers ir talantīgs basketbolists, kurš pēc pāris gadiem tirgū būs ļoti pieprasīta prece.

"Mēs par Meiera piesaistīšanu domājām jau vasarā, bet viņš priekšroku deva Kazaņas Unics komandai, kur viņš bija neapmierināts ar savu spēles laiku," teica Petrokovskis.

Meiers pagājušajā nedēļā oficiāli pārtrauca līgumu ar Unics, kur nespēja nostiprināties sastāvā.

Unics komandai Meiers pievienojās vasarā un VTB Vienotajā līgā šosezon laukumā izgāja tikai divos mačos, kuros vidēji piecu ar pusi minūšu laikā izcēlās ar 2,0 punktiem, kamēr ULEB Eirokausā viņš sešās cīņās laukumā bija vidēji sešas minūtes un 19 sekundes, gūstot 2,0 punktus, savācot 1,2 atlēkušās bumbas un nopelnot 2,3 piezīmes.

Meiers septembrī palīdzēja Latvijas izlasei izcīnīt piekto vietu Eiropas čempionātā, savukārt novembrī viņš nebija valstsvienības rindās divās 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlēs pret Turciju un Zviedriju, kurā izlase guva vienu panākumu.

Iepriekšējās divas sezonas Meiers pavadīja Latvijas komandā VEF Rīga, šopavasar izcīnot Latvijas čempiona titulu. Aizvadītajā sezonā Meiers Vienotajā līgā vidēji vienā spēlē guva 13,7 punktus un izcīnīja 5,6 atlēkušās bumbas. Savukārt OlyBet Latvijas Basketbola līgā (LBL) Meieram vidēji mačā 12,0 punkti un 6,5 atlēkušās bumbas.

Pirms tam viņš pārstāvēja Ventspili, bet 2013./2014.gadā vienu sezonu spēlēja arī Vācijas bundeslīgas komandā Veisenfelsas Mitteldeutscher.

Jeņisej komanda Vienotajā līgā septiņās spēlēs guvusi divas uzvaras, kas kopvērtējumā ļauj ieņemt devīto vietu, kamēr FIBA Čempionu līgā tā ar diviem panākumiem astoņos mačos ir septītā astoņu vienību konkurencē.

Jeņisej galvenais treneris ir Oļegs Okulovs, kurš 2008./2009.gada sezonā trenēja LBL vienību Liepājas Lauvas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi