Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Meiers pēc abpusējas vienošanās pamet Astana komandu, pārceļoties uz Franciju

Latvijas basketbola izlases centra spēlētājs Mārtiņš Meiers pēc abpusējas vienošanās pārtraucis sadarbību ar Kazahstānas komandu Astana un karjeru turpinās Francijas spēcīgākās līgas klubā Šalonas pie Sonas Elan.

Meiers "Astana" vienībai pievienojās pērn septembrī un Kazahstānas čempionātā aizvadīja sešas spēles, kamēr VTB Vienotajā līgā viņš piedalījās 15 mačos.

Vienotajā līgā basketbolists vidēji spēlē laukumā pavadīja 23,3 minūtes, kuru laikā caurmērā guva 11,2 punktus, izcīnīja 5,8 atlēkušās bumbas un 1,1 reizi bloķēja metienu.

Kazahstānas čempionātā basketbolists vidēji nospēlēja 15,37 minūtes, izcēlās ar 11,2 punktiem, 3,8 atlēkušajām bumbām un 1,2 rezultatīvām piespēlēm.

Vietējā turnīrā "Astana" ar 16 uzvarām tikpat spēlēs ir līdere, bet Vienotajā līgā 15 mačos izcīnīti četri panākumi, kas ļauj ieņemt 11.pozīciju starp 13 klubiem.

Neilgi pēc "Astana" paziņojuma par līgumsaistību pārtraukšanu ar Meieru, "Elan" savā mājaslapā paziņoja, ka basketbolists karjeru turpinās Francijas augstākajā līgā.

Zīmīgi, ka "Astana" komanda Meiera vietā izraudzījās bijušo "Elan" basketbolistu Ēriku Bukneru.

"Elan" Francijas čempionātā 11 spēlēs izcīnījusi trīs uzvaras un ierindojas pirmspēdējā jeb 17.vietā.

20. un 22.februārī Meiers Latvijas izlasei palīdzēs 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā spēlēs pret Bulgāriju un Grieķiju. "Elan" vēsta, ka pēc šīm spēlēm Meiers dosies uz Franciju.

Iepriekšējo sezonu Meiers pavadīja Melnkalnes vadošajā klubā Podgoricas "Budučnost VOLI". ULEB Eirokausā latvietis laukumā devās astoņās spēlēs, kurās vidēji guva 6,6 punktus un izcīnīja 1,4 atlēkušās bumbas, bet Adrijas līgā viņam 21 duelī bija caurmērā 5,6 punkti un 2,6 bumbas zem groziem.

Pirms došanās uz Melnkalni Meiers Krasnojarskas "Jeņisej" sastāvā VTB Vienotajā līgā vidēji mačā guva 11,0 punktus un izcīnīja 6,5 atlēkušās bumbas, kas bija devītais labākais rādītājs 2018./2019.gada sezonas turnīrā.

2017./2018.gada sezonu Meiers sāka citā Krievijas klubā Kazaņas "Unics", taču nespējot izkarot pienācīgu spēles laiku, viņš decembrī pārcēlās uz "Jeņisej" komandu. Tajā viņš 17 Vienotās līgas spēlēs vidēji laukumā pavadīja 20,7 minūtes, guva 9,9 punktus un sakrāja 6,5 atlēkušās bumbas.

Pirms došanās uz Krieviju divas sezonas Meiers pavadīja Latvijas komandā "VEF Rīga", 2017.gadā izcīnot Latvijas čempiona titulu. Pirms tam viņš pārstāvēja "Ventspili", bet 2013./2014.gadā vienu sezonu spēlēja arī Vācijas bundeslīgas komandā Veisenfelsas "Mitteldeutscher". Latvijā viņš spēlējis arī Liepājas un Jūrmalas klubos.

Viņš pārstāvējis Latvijas izlasi iepriekšējos četros Eiropas čempionātos.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi