Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Mejeris: Par LBL finālu vēl nedomājam

Lai gan pagājušās sezonas valsts čempione VEF Rīga ir nonākusi vienas uzvaras attālumā līdz Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālam, pagaidām tā par to vēl nedomā, jo vispirms jāuzvar pusfināla sērijā pār principiālo pretinieci Ventspili, aģentūrai LETA norādīja viens no rīdzinieku līderiem Mareks Mejeris.

VEF Rīga LBL pusfināla otrajā spēlē piektdien savā laukumā ar 98:93 pagarinājumā uzveica Ventspils komandu, kas uzvaru izlaida dažas sekundes pirms pamatlaika beigām. Līdz ar to sērijā līdz trim uzvarām Rīgas klubs panāca vadību ar 2-0.

"Šī uzvara ir ļoti svarīga. Ja pamatlaika noslēgumā mums nebūtu izdevies pretiniekus panākt, sērijā būtu neizšķirts 1-1. Turpinājumā būtu ļoti grūti, jo nākamā spēle norisināsies Ventspilī. Ar šo uzvaru savu darbiņu esam padarījuši nedaudz vieglāku, bet nekas vēl nav beidzies - astīte vēl ir palikusi, un ceru, ka Ventspilī to izdosies nocirpt," pauda Mejeris, kurš piektdienas spēlē izcēlās ar astoņiem punktiem. "Ja saņemamies, varam nospēlēt ļoti labi. Tā ir jāspēlē visu spēli un tā mēs varam Ventspili uzvarēt un iekļūt finālā."

Kā ziņots, šīs sērijas pirmajā mačā nopietnu savainojumu guva Ventspils līderis Kristaps Janičenoks, kurš pārrāva Ahileja cīpslu. Basketbolistam šī sezona jau ir beigusies.

"Ja kāds basketbolists no sastāva izkrīt, viņa vieta tukša nepaliek, jo cits spēlētājs šajā komandā dara kaut ko vairāk. Šajā spēlē Alans Viginss meta iekšā visu, kas pagadās," izteicās Mejeris. "Izslēgšanas turnīrā katra sērija vērtējama atsevišķi. Par finālu pagaidām nedomājam, jo ir jākoncentrējas šīs sērijas mačiem."

Tikmēr piektdienas mačā 19 punktus guvušais ventspilnieks Žanis Peiners sacīja, ka spēles sākums padevies labs, un komanda veiksmīgi spēlējusi 36 minūtes.

"Rīdzinieki ar maiņām mūs izsita no ritma. Aizmetām garām vairākus metienus, uzsitām sodus. Pretinieki ar lētiem soda metieniem bija atpakaļ spēlē, turklāt arī beigās viņiem iekrita vairāki grūti metieni. Uzskatu, ka rīdziniekiem nedaudz paveicās, taču tāds ir sports. Sākumā kaut kur paveicās mums, pēc tam jau viņiem. Žēl, ka tā," aģentūrai LETA sacīja Peiners.

"Prieks, ka Janičenoks varēja ierasties uz šo spēli un mūs atbalstīt no soliņa. Protams, būtu labāk, ja viņš būtu laukumā, taču neko darīt - mēs cīnīsimies. Parādījām, ka varam spēlēt un mēģināsim šajā sērijā atspēlēties. Bija sagatavotas pāris jaunas kombinācijas, kas vērstas uz Janičenoku, bet tās tagad izmantot nevaram. Šoreiz ar uzbrukumu viss bija daudz maz kārtībā, bet aizsardzībā gan pāris reizes lēti "iekritām"," atzina basketbolists, kurš gan piebilda, ka kopumā ventspilnieki aizvadījuši solīdu maču, taču savu sniegumu nepieciešams vēl nedaudz uzlabot. "Treneris un komandas vadība mūs atbalsta. Pēc šī mača esam parādījuši, ka mēs varam spēlēt ar VEF Rīga. Ir bijuši gadījumi, kad sērijā no 0-2 izdevies atspēlēties, tāpēc vēl nekas nav zaudēts. Vēl nenolaižam galvas. Pēc pirmās spēles sajūtas nebija labas, jo piedzīvojām pārliecinošu zaudējumu, bet sanācām kopā un sapratām, ka mums ir jācīnās līdz galam. Šo labo noskaņojumu vajag saglabāt un jāmēģina sērijā atspēlēties."

Svētdien Ventspilī notiks sērijas trešā spēle, kas var kļūt par noslēdzošo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi