Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Meļņika: Neizdevās apturēt pretinieču tālmetienus

Lai arī Latvijas sieviešu basketbola izlasi pirmajā Eiropas čempionāta mačā pret Lielbritāniju jau sākumā piemeklējušas sastāva problēmas, tā pielāgojusies šai situācijai, taču turpinājumā nav iemetusi svarīgus soda metienus un pieļāvusi smagas kļūdas, pēc cīņas atzina komandas galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Jau ziņots, ka Latvijas valstsvienība savā pirmajā čempionāta spēlē ar 60:74 (17:24, 22:17, 10:24, 11:9) piekāpās Lielbritānijas izlasei.

Pretinieces izšķiroši pārsvaru guva trešajā ceturtdaļā, kad veica 16 punktu izrāvienu, bet kopumā šajā spēles nogrieznī no latviešu kļūdām iemeta 12 punktus.

"Mūsu plāns nenostrādāja un nedarījām to, ko treneris gribēja. Tāpēc arī viņām tie trīspunktnieki ielidoja iekšā. Tas arī bija mūsu uzdevums - neitralizēt tālmetienus un nosegt viņu centra spēlētājas. Viena daudz neiemeta, bet otrai izdevās gūt diezgan daudz punktu. It īpaši spēle negāja otrā puslaika sākumā," stāstīja Meļņika.

Viņa nepiedalījās pēdējā pārbaudes spēlē pirms Eiropas čempionāta, kam par iemeslu bija medicīniska procedūra acij.

"Nebija nekā dramatiska. Vienkārši ar lāzeru acī ielaida, nebija nekādas operācijas. Tas manā gatavībā neko neizmaina, jūtos labi," pauda Meļņika.

Grieķijā uzaugušajai basketbolistei pērn traumas dēļ Pasaules kausa izcīņa gāja secen, bet uz Eiropas meistarsacīkstēm viņa ir ierindā.

"Sajūtas pārstāvēt Latvija ir lieliskas, trūkst vārdu, lai to aprakstītu. Es te piedzimu, Latvija man ir daudz devusi. Treneri un komandas biedrenes man tic, tā ir man kā ģimene," uzsvēra Meļņika.

Piektdien Latvijas izlase spēkosies ar Ukrainu, kas šovakar turpat "Arēnā Rīga" mēro spēkus ar Spāniju.

"Ukrainas-Spānijas spēli klātienē neskatāmies, visdrīzāk, rītdien būs video. Šobrīd galvenais ir domāt par atpūtu, lai var sagatavoties rītdienas mačam," teica Meļņika.

Nākamajā mačā piektdien latvietes plkst.18.30 spēkosies ar Ukrainu, bet noslēdzošā grupu turnīra spēle būs svētdien plkst.18.30 pret Eiropas čempioni Spāniju.

Apakšgrupu uzvarētājas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet otrās un trešās vietas ieguvējas pirmdien savstarpējā spēlē noskaidros vēl divas ceturtdaļfināla dalībnieces.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi