Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Muižnieks: Ir izveidojies komandas kodols, kas parādījis, ka var uzvarēt

"Problēmas, kas mums radušās ar sastāvu, mazliet izsitušas no sliedēm, taču ir arī labi momenti, ko spēlētāji ir izdarījuši un paveikuši," FIBA Eiropas kausa sezonas priekšvakarā BK Ventspils galvenais treneris Kārlis Muižnieks laikraksta Diena basketbola apskatniekam Armandam Sametim atzīst, ka pirms svarīgo spēļu sākuma jārisina neplānoti jautājumi, taču esot pārliecība, ka komanda tiks galā ar saviem uzdevumiem. Latvijas vicečempioni šosezon ir vienīgie, kuri startē eirokausos, tāpēc treneri aicinājām pastāstīt par komandas gatavību.

Kāpēc Latvijas čempionāta pēdējās spēlēs sastāvā nebija pat desmit spēlētāju?

Vairāki spēlētāji ir izkrituši veselības problēmu dēļ, tāpēc gatavošanās tika mazliet pajaukta, taču tas nav nekas jauns un nezināms basketbolā. Tā gadās, tomēr tas nav nekāds attaisnojums, lai mēs nebūtu gatavi Eiropas kausiem un nebūtu labākajā kondīcijā. Esam gatavi. Spēlētāji ir labi pastrādājuši jau kopš vasaras sākuma, un ir izveidojies komandas kodols, kas parādījis, ka var uzvarēt. Protams, spēles kvalitātē ir savi kritumi un lietas, kuras jāizdara labāk, taču otrdien jābūt gataviem iztikt bez kļūdām, jo pretinieki mums nepiedos vājības un vaļības, kā tas varbūt var gadīties dažās Latvijas čempionāta spēlēs.

Cik ļoti jūs apmierina komandas komplektācija?

Tā jau bija daļēji notikusi, kad šeit ierados, jo bija priekšā spēlētāji ar līgumiem. Vajadzēja laiku, lai viņus iepazītu, tāpēc vēl strādājam, lai sastāvu izveidotu līdz galam. Ir paveikts zināms darbs, izveidots kodols, taču vēl ir lietas, kas jāpaveic, tāpēc, protams, es nevaru būt pilnībā apmierināts. Darbs turpinās. Šobrīd komandā ir ārzemju aizsargs [Demjērs Pitss] uz pārbaudes laiku, kas kļuva aktuāli brīdī, kad no sastāva uz pusotru mēnesi izkrita Rihards Lomažs. Redzēsim, vai amerikānis pierādīs sevi. Jāvērtē, cik ātri atjaunosies mūsu garie spēlētāji, vai šinī frontē nebūs vajadzīgs kāds pastiprinājums. Tādas komandas kā Ventspils jau vienmēr meklē spēlētājus, kuri varētu sastāvu pastiprināt, taču ne vienmēr tos arī piesaista. Izmaiņas var būt, bet neizslēdzu iespēju, ka paliksim pašreizējā sastāvā.

Kādu basketbolu gaidīt no Ventspils?

Komandu veidoju, lai varam spēlēt agresīvi un ātri. Tāda spēle patīk skatītājiem un arī man. Tajā pašā laikā mums jāprot spēlēt gudri un pozicionāli, jābūt spēlētājiem, kuri var atrast pareizus risinājumus pozicionālā uzbrukumā. Jāmāk komandā atrast harmoniju, lai būtu iespējas spēlēt abējādi. Meklējam šos virknējumus gan pašreizējā sastāva ietvaros, gan vērtējot potenciālo pastiprinājumu.

Vai Eiropas kausā izvirzīti konkrēti mērķi?

Jā. Uzdevums ir iziet no grupas un kvalificēties nākamajai kārtai, kas ir reāls, sasniedzams uzdevums. Mums uz to jātiecas.

Visu sarunu ar Kārli Muižnieku lasiet otrdienas laikrakstā Diena, kur atradīsiet arī plašāku informāciju par pirmo FIBA Eiropas kausa spēli!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Basketbols

FIBA Eiropas kausa kalendārs
27.X mājās pret Helios Suns
4.XI viesos pret Pieno žvaigždes
11.XI viesos pret Turow
18.XI viesos pret Helios Suns
24.XI mājās pret Pieno žvaigždes
1.XII mājās pret Turow

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi