Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Muižnieks: Vecvagars sevi kā galveno treneri ir apliecinājis ļoti labi

Latvijas vīriešu basketbola izlases stūrmanis Arnis Vecvagars sevi kā galveno treneri ir apliecinājis ļoti labi, uzskata savulaik valstsvienību vadījušais Kārlis Muižnieks.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase pirmdien kvalifikācijas turnīra noslēdzošajā un izšķirošajā mačā izbraukumā ar rezultātu 80:74 uzvarēja Melnkalni, tomēr to nepaveica ar vajadzīgo deviņu punktu starpību, tāpēc ceļazīmi uz finālturnīru neizcīnīja

Muižnieks ar dalītām sajūtām vērtē aizvadīto kvalifikācijas turnīru. "Mēs bijām ļoti tuvu, lai šogad kvalificētos Pasaules kausam. Turnīra laikā tomēr bija spēles, kuras mums vajadzēja uzvarēt, īpaši mājas spēles pret Melnkalni un Spāniju," sarunā ar aģentūru LETA teica Muižnieks.

Viņš arī atzina to, ka ir grūti vērtēt visu turnīru viennozīmīgi, jo spēles bija dažādas, kā arī komandas sastāvs bija diezgan mainīgs.

"Noteikti jāpiebilst, ka, salīdzinot ar citiem gadiem, situācija bija ļoti neordināra, jo Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) un Eiropas Basketbola līgu savienība (ULEB) savā starpā nespēja nonākt pie vienošanās. Tā rezultātā kādas no spēlēm bija jāaizvada bez vairākiem Eiropā spēlējošiem sportistiem. Uz katru spēli komanda bija dažādos sastāvos, tāpēc arī grūti tā viennozīmīgi izvērtēt sniegumu. Ja visas spēles tiktu aizvadītas daudz maz vienā sastāvā, varētu izdarīt precīzākus secinājumus," skaidroja Muižnieks.

Bijušais izlases treneris atzinīgi vērtēja arī pašmāju spēlētājus. "Eirolīgas spēlētāju trūkums ļāva sevi pierādīt arī dažiem Latvijā spēlējošiem basketbolistiem, kas varbūt līdz šim nav spēlējuši pašā augstākajā līmenī. Viņi parādīja, ka arī var spēlēt un cīnīties Latvijas izlasē," pauda Muižnieks.

Viņaprāt, sasniegt augstākus rezultātus traucē arī tas, ka nav spēcīga Latvijas čempionāta. Viņš kā pozitīvo piemēru minēja Lietuvas čempionātu, kurā pašmāju spēlētājiem ir iespējas ikdienā spēlēt salīdzinoši augstā līmenī, kas pēc tam ļauj veiksmīgi startē arī starptautiski.

"Tas Latvijā spēlējošajiem basketbolistiem arī traucē sevi labāk pierādīt tāda līmeņa spēlēs kā Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrs," piebilda Muižnieks.

Muižnieks arī atzina, ka jau ilglaicīgi Latvijas izlases vājā vieta ir cīņa par atlēkušajām bumbām. Spēlētājiem šādās situācijās nedaudz pietrūkst atlētiskuma un cīņasspara.

"Vakardienas spēlē mēs noteikti bijām favorīti, kaut arī izbraukumā spēlēt ir daudz grūtāk. To, ka uzvarēt ar konkrēto punktu pārsvaru būs grūti, jau zinājām iepriekš, to zināja arī treneri un spēlētāji. Protams, lai uzvarētu ir arī labi jāuzbrūk, taču būtu veiksmīgāk jācīnās par atlēkušajām bumbām," uzsvēra Muižnieks.

Lai gan publiskajā telpā starp vainīgajiem tiek nosaukti arī treneri, viņu sniegumu Muižnieks vērtē pozitīvi.

"Treneri kopumā ir paveikuši labu darbu. Ņemot vērā to, ka turnīrs ir bijis ļoti sarežģīts un to, ka visu laiku ir bijis jāvariē ar sastāvu, ir paveikts liels darbs. Praktiski uz katru spēli bija jāveido jauns komandas sastāvs, kas nav viegli. Protams, žēl, ka netika sasniegt galvenais mērķis, taču salīdzinoši jaunajam treneru sastāvam šī bijusi kopumā veiksmīga pieredze," stāstīja Muižnieks.

"Es domāju, ka Vecvagars sevi kā galveno treneri ir apliecinājis ļoti labi. Pēc savas pieredzes varu teikt, ka treneri, protams, vienmēr vērtē pēc rezultāta, taču es neko sliktu par Vecvagara veikumu nevarētu pateikt. Domāju, ka viņš ir sevi parādījis kā labs jaunais treneris," savu viedokli izteica Muižnieks.

Bijušais valstsvienības treneris izteica arī savu viedokli par izlases nākotni, kā arī kopējo basketbola attīstības virzienu Latvijā.

"Jau šajā turnīrā visiem parādījām, ka varam paveikt daudz, sevišķi, ja spēlējam "savu spēli", kad daudz un rezultatīvi metam trīs punktu metienus. Taču ja šī spēle neaiziet, ir problēmas ar uzvaras gūšanu, jo cīņai zem groziem pietrūkst jaudas. Es domāju, ka prasme cīnīties laukumā par katru bumbu tad arī būtu jāattīsta jaunajos spēlētājos. Mums ir ļoti daudz tehniski labu un gudru spēlētāju, kas labi met, taču tādu, kas cīnītos par katru bumbu, diemžēl nav pārāk daudz," secināja Muižnieks.

Latvijas valstsvienība pasaules čempionātos vēl ne reizi nav piedalījusies, turklāt tāda pati situācija ir arī Melnkalnei, kas līdz ar to šogad sacentīsies savā pirmajā finālturnīrā.

Pasaules kausa finālturnīrs no 31.augusta līdz 15.septembrim notiks Ķīnā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi