Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

NBA: Jazz un Rockets panākuma attālumā no Rietumu pusfināla

Jūtas Jazz un Hjūstonas Rockets komandas pirmdien nonāca vairs tikai vienas uzvaras attālumā no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra Rietumu konferences pusfināla.

Jazz basketbolisti Rietumu konferences ceturtdaļfināla ceturtajā spēlē savā laukumā ar 113:96 (24:30, 34:22, 32:21, 23:23) pārliecinoši pieveica Oklahomasitijas Thunder, sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3-1.

Vēl vienu lielisku maču Jazz sastāvā aizvadīja debitants Donovans Mičels, kurš iemeta 33 punktus. Līdz šim vēl neviens debitants Jūtas kluba vēsturē vienā play-off spēlē nebija iemetis tik daudz punktu. Iepriekšējais rekords ar 31 punktu piederēja leģendārajam Karlam Melounam.

Vēl Jazz sastāvā 20 punktus iemeta Džo Inglss, kamēr Thunder no neveiksmes neglāba Pola Džordža 32 punkti, bet Rasels Vestbruks pievienoja 23 punktus un 14 atlēkušās bumbas.

Šīs sērijas nākamais mačs, kas var būt arī noslēdzošais, notiks trešdien Thunder laukumā.

Tikmēr Minesotā regulārā čempionāta uzvarētāja Rockets viesos ar 119:100 (21:21, 29:28, 50:20, 19:31) pieveica vietējo Timberwolves, sērijā arī panākot 3-1.

Rockets aizvadīja lielisku trešo ceturtdaļu, kurā tā pamanījās iemest 50 punktus, kas bija par 30 punktiem vairāk, nekā iespēja Timberwolves. Hjūstonas klubs vēl nekad savā vēsturē viena ceturkšņa laikā nebija iemetis 50 punktus.

Līdera lomu Hjūstonas komandas sastāvā uzņēmās Džeimss Hārdens, kurš atzīmējās ar 36 punktiem, 22 no tiem gūstot tieši trešajā ceturtdaļā.

"Domāju, pretiniekam ir diezgan bailīgi redzēt, ka mēs tiešām spēlējam labi aizsardzībā un pie viena esam lieliski uzbrukumā," apmierināts ar Rockets sniegumu bija Hārdens. "Jau no paša izslēgšanas spēļu sākuma cenšamies labi spēlēt abos laukuma galos."

Vēl Rockets sastāvā 25 punktus guva Kriss Pols, kamēr Timberwolves rindās ar 22 punktiem atzīmējās Karls Entonijs Taunss, bet 19 punktus pievienoja Džimijs Batlers.

Šīs sērijas nākamais mačs notiks trešdien Hjūstonā.

Pērn par NBA čempioni otro reizi pēdējo trīs gadu laikā kļuva Goldensteitas Warriors, kas sērijā ar 4-1 pieveica Klīvlendas Cavaliers.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa muguru no Vācijas

Latvijas hokeja izlase neiztur pretinieku spiedienu un saņem kārtīgu pērienu.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi