Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

NBA čempioniem Raptors jau 15 uzvaru sērija

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienība Toronto Raptors pirmdien svinēja jau 15.panākumu pēc kārtas, turpinot labot komandas rekordu.

Toronto "Raptors" savā laukumā apspēlēja Minesotas "Timberwolves" ar 137:126 (40:36, 34:39, 32:19, 31:32).

Uzvarētāju labā 34 punktus guva Paskāls Siakams, kurš ar sešiem precīziem trīspunktniekiem astoņos mēģinājumos palīdzēja traumu novājinātajai čempionei turpināt uzvaru gājienu. Siakama kontā arī sešas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles, 14 no punktiem gūstot izšķirošajā ceturtdaļā.

Kails Laurijs pievienoja 27 punktus, 11 rezultatīvas piespēles un septiņas atlēkušās bumbas, bet "double-double" sakrāja Odžijs Anunobijs.

Viesu rindās komandas līderis Karls-Entonijs Taunss sakrāja 23 punktus, desmit atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles, bet no Goldensteitas iemainītais D'Andželo Rasels tika pie 22 punktiem.

"Raptors" rindās savainojumu dēļ nevar spēlēt Marks Gasols un Seržs Ibaka.

Čempioni ar 40 uzvarām un 14 zaudējumiem ir otrie Austrumu konferencē, bet pirmie ar bilanci 46-7 ir Milvoki "Bucks", kas pirmdien bez sava līdera Jaņņa Adetokunbo, kurš laiku pavadīja kopā ar pirmdien dzimušo dēlu, savā laukumā apspēlēja Sakramento "Kings" - 123:111 (38:24, 19:34, 31:32, 35:21).

Līderu lomu uzbrukumā uzņēmās Kriss Midltons un Ēriks Bledso, gūdami pa 28 punktiem, kam abi pievienoja arī pa astoņām rezultatīvām piespēlēm un attiecīgi 11 un astoņām atlēkušajām bumbām. Brūks Lopess piepalīdzēja ar 20 punktiem un trim bloķētiem metieniem.

Viesiem 23 punktus sakrāja Herisons Bārnss.

"Kura ir labākā komanda? Mums noteikti ir sajūta, ka mūsu komandā ir viens no labākajiem spēlētājiem. Viņš šodien nespēlēja, bet mēs joprojām domājam, ka mums ir viena no labākajām vienībām līgā," Midltons teica pēc mača. "Citi klubi domā, ka būs spējīgi uzvarēt, ja Jannis nespēlēs. Tomēr tieši tas motivē mūs."

Uzvaru savā laukumā izcīnīja arī Losandželosas "Lakers", kas ar 125:100 (31:30, 30:22, 29:23, 35:25) pieveica Fīniksas "Suns".

Entonijs Deiviss panākumā ieguldīja 25 punktus, desmit atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles, bet Lebrons Džeimss guva 17 punktus, deviņreiz piespēlēja partneriem punktu guvumā un astoņreiz izcīnīja atlēkušo bumbu zem groziem. Reidžons Rondo guva 23 punktus, bet pie "double-double" - 14 punkti un 15 atlēkušās bumbas - tika Dvaits Hovards.

"Lakers" ar 40 uzvarām un 12 zaudējumiem saglabā pirmo vietu Rietumu konferencē, apsteidzot Denveras "Nuggets", kam pēc uzvaras pār Sanantonio "Spurs" ar 127:120 (30:40, 23:27, 36:26, 38:27) ir 38 panākumi un 16 neveiksmes un otrā vieta Rietumos.

Sanantonio klubs bez Demāra Derouzena ierindā piedzīvoja piekto zaudējumu pēc kārtas, nespējot saglabāt trešajā ceturtdaļā iekrāto 23 punktu pārsvaru. Savukārt "Nuggets" pirmoreiz vadībā izvirzījās vien pēdējā spēles nogrieznī.

Uzvarētājiem Džamals Marejs guva 26 punktus, Pols Milsaps 22 punktiem pievienoja septiņas atlēkušās bumbas, bet Nikola Jokičs "double-double" - 19 punkti un 13 rezultatīvas piespēles - pievienoja arī astoņas atlēkušās bumbas.

"Spurs" rindās Lamarkuss Oldridžs sakrāja 33 punktus, sešas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Dalasas "Mavericks" mājās ar rezultātu 119:123 (24:32, 26:39, 34:29, 35:23) piekāpās Jūtas "Jazz".

Nespēlējot komandas uzbrukuma līderim Lukam Dončičam, latviešu spēlētājs Kristaps Porziņģis šajā spēlē laukumā pavadīja 35 minūtes un 17 sekundes, kuru laikā guva 28 punktus, grozā raidīdams četrus no astoņiem divpunktu un trīs no deviņiem trīspunktu metieniem. Tāpat viņš iemeta 11 no 13 "sodiņiem". 

Liepājnieks arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, pa reizei rezultatīvi piespēlēja un pārtvēra bumbu, divreiz bloķēja metienus, reizi kļūdījās nopelnīja četras personīgās piezīmes, kā arī sakrāja +/- rādītāju +11.

Vēl rezultatīvāks Dalasas komandā ar 33 punktiem bija Hārdevejs.

Pirmā puslaika beigās "Mavericks", kas vadībā bija tikai pāris reizes pašā mača sākumā, nonāca 23 punktu deficītā. Iedzīšana četras minūtes un 41 sekundi pirms trešās ceturtdaļas beigām ar Porziņģa un Hārdeveja pūlēm uzbrukumā noveda pie tikai triju punktu deficīta - 80:83, taču vairāk paveikt neizdevās.

"Mavericks" ar 32 uzvarām 54 spēlēs Rietumu konferencē ieņem septīto vietu, bet "Jazz" ar bilanci 35-18 Rietumos ir ceturtā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi