Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

NBA: Dairis pirmo reizi rezultatīvāks kā brālis, komandām zaudējumi

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns svētdien guva trīs punktus, kamēr viņa pārstāvētā Sanantonio Spurs komanda Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar rezultātu 106:113 (30:28, 27:30, 30:31, 19:24) piekāpās Sakramento Kings, kamēr viņa brālis Dairis izmeta deviņus tālmetienus neveiksmē pret Losandželosas Lakers.

Spurs vienība jau pirms svētdienas mača bija nodrošinājusi iekļūšanu NBA izslēgšanas turnīrā, to paveicot jau 22.sezonu pēc kārtas un atkārtojot līgas rekordu.

Bertāns svētdienas spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa un laukumā pavadītajās 18 minūtēs iemeta vienu no trim tālmetieniem, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, veica trīs rezultatīvas piespēles, pieļāva vienu kļūdu un nopelnīja trīs piezīmes.

Spurs rindās rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Lamarkuss Oldridžs, kurš turklāt izcīnīja 18 atlēkušās bumbas, bet 18 punktus un deviņas atlēkušās bumbas pievienoja Rūdijs Gejs.

Savukārt Kings vienībā 26 punkti Badijam Hīldam, kamēr 17 punktus guva Villijs Kolijs-Steins.

Vēl pirmajā ceturtdaļā Spurs spēja izvirzīties vadībā ar desmit punktiem, tomēr Kings cīņu izlīdzināja un otrajā ceturksnī arī spēja pārņemt vadību, pirmo puslaiku noslēdzot ar viena punkta pārsvaru (58:57). Trešajā cīņas periodā starp abām komandām aizritēja līdzvērtīgs duelis, bet noslēdzošajās 12 minūtēs viesiem no Sakramento vairākkārt izdevās pārņemt iniciatīvu, turklāt maču viņi noslēdza ar 8:0 izrāvienu.

Spurs ar 44 uzvarām 77 mačos ir Rietumu konferences astotajā vietā, kamēr Kings ar 38 panākumiem ir devītā. Nākamo maču Sanantonio vienība aizvadīs otrdien, kad uzņems Atlantas Hawks.

Zaudējumu tikmēr svētdien cieta arī Daira Bertāna pārstāvētā Ņūorleānas Pelicans, kas savā laukumā pārliecinoši ar 102:130 (26:26, 36:35, 22:44, 18:25) piekāpās Losandželosas Lakers.

Bertāns šajā mačā iemeta sešus punktus, aizvadīdams savas īsās NBA karjeras rezultatīvāko maču. Viņš, iesaistoties duelī no rezervistu soliņa, nospēlēja 22 minūtes, kas arī ir viņa rekords, iemeta divus no deviņiem tālmetieniem, pārtvēra vienu bumbu un nopelnīja vienu piezīmi.

Pelicans sastāvā 17 punktus iemeta Džūliuss Rendls, kamēr pa 15 punktiem pievienoja Džahlils Okafors un Kristians Vuds, kuram arī 11 atlēkušās bumbas.

Savukārt Lakers, kas līdz sezonas beigām izlēmusi vairs neizmantot savu lielāko zvaigzni Lebronu Džeimsu, rezultatīvākais spēlētājs bija Reidžons Rondo, kurš izcēlās ar 24 punktiem un 12 rezultatīvām piespēlēm, bet pa 23 punktiem guva Alekss Karūzo un Džaveils Makgī, kurš izcīnīja arī 16 atlēkušās bumbas.

Bertāns pirmo reizi laukumā nāca līdz ar otrās ceturtdaļas sākumu, bet šajā nogrieznī guva visus savus sešus punktus, trāpot divus no septiņiem tālmetieniem. Pēc tam viņš atkal cīņā iesaistījās trešās ceturtdaļas pašās beigās un nospēlēja visu ceturto ceturksni, aizmetot garām abus trejačus.

Pelicans ar 32 uzvarām 78 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ir 12.vietā, kamēr Lakers ar 35 panākumiem 77 mačos ir desmitajā pozīcijā.

Nākamo spēli Pelicans aizvadīs trešdien, kad uzņems Šarlotas Hornets.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi