Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

NBA finālists Mozgovs nepalīdzēs Krievijas izlasei Eiropas čempionātā

Krievijas vīriešu izlasei septembrī gaidāmajā Eiropas čempionātā nepalīdzēs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) aizvadītās sezonas finālistes Klīvlendas Cavaliers spēlētājs Timofejs Mozgovs.

Krievu centra uzbrucējs nepiedalīsies turnīrā, jo nebūs paspējis atkopties pēc nesen veiktās ceļgala operācijas.

"Mana nepiedalīšanās Eiropas čempionātā ir apstākļu sakritība," pauda Mozgovs. "Vienmēr gribu palīdzēt valstsvienībai, taču šoreiz es vienkārši nepaspēšu atgūties pēc veiktās operācijas."

Iepriekš no dalības kontinenta turnīrā atteicās arī VTB Vienotās līgas pašreizējo čempionu Maskavas basketbola superkluba CSKA spēlētājs Aleksandrs Kauns.

Kā zināms, jūnija beigās Mozgovs uz vienu sezonu pagarināja līgumu ar Cavaliers. Basketbolista alga būs 4,95 miljoni dolāru (4,4 miljoni eiro).

Mozgovs Cavaliers komandai pievienojās aizvadītās sezonas gaitā, tiekot iemainīts no Denveras Nuggets un kļūstot par vienu no Klīvlendas kluba balstiem. 45 regulārā čempionāta spēļu laikā, ko krievs aizvadīja šīs komandas sastāvā, viņš caurmērā guva 10,6 punktus un izcīnīja 6,9 atlēkušās bumbas. Savukārt 20 izslēgšanas spēlēs viņš vidēji iemeta 10,6 punktus, izcīnīja 7,3 atlēkušās bumbas un bloķēja 1,8 pretinieku metienus.

Brīdī, kad izslēgšanas spēļu laikā savainojumos iedzīvojās Cavaliers basketbolisti Kevins Lavs un Kairijs Īrvings, Mozgovs kļuva par vienu no komandas līderiem arī uzbrukumā. Savas NBA karjeras laikā Mozgovs bez Nuggets un Cavaliers pārstāvējis arī Ņujorkas Knicks.

Kā zināms, Cavaliers NBA finālsērijā ar 2-4 piekāpās Goldensteitas Warriors basketbolistiem, kuri klubam atveduši pirmo titulu 40 gadu laikā.

Krievija šī gada Eiropas čempionāta A apakšgrupas spēles no 5. līdz 10.septembrim sacentīsies ar mājiniekiem frančiem, Bosniju un Hercogovinu, Somiju, Poliju un Izraēlu. Krievija pēdējo un vienīgo reizi kontinenta turnīrā triumfēja 2007.gadā.

Eiropas čempionātā no grupas tālāk turnīrā kvalificēsies četras labākās komandas, bet izslēgšanas spēles no 12. līdz 20.septembrim tiks aizvadītas Francijas pilsētā Lillē. Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra izspēle norisināsies četrās valstīs - Francijā, Horvātijā, Vācijā un Latvijā.

Eiropas čempionātā tiks dalītas ceļazīmes arī uz 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pie tām tiks turnīra finālistes, bet trešās līdz sestās vietas ieguvējas kvalificēsies olimpiskajam atlases turnīram.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi