Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

NBA fināls sākas ar Lakers uzvaru pār traumu nomocīto Heat komandu

2020.gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērija trešdien sākās ar Losandželosas Lakers uzvaru.

"Lakers" fināla pirmajā spēlē ar rezultātu 116:98 (31:28, 34:20, 28:19, 23:31) pārspēja Maiami "Heat" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 1-0.

Losandželosas komandā ar 34 punktiem atzīmējās Entonijs Deiviss, bet 25 punkti, 13 atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvas piespēles bija Lebronam Džeimsam.

"Atbildīgos brīžos viņš spēj uzlabot savu spēli," Deivisa sniegumu komentē "Lakers" galvenais treneris Frenks Vogels.

Pretiniekiem rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Džimijs Batlers, kurš otro puslaiku spēlēja ar savainotu potīti, bet 18 punkti bija Kendrikam Nanam.

"Esam daudz labāki nekā šodien sevi parādījām," atzina "Heat" stūrmanis Ēriks Spolstra. "Visu cieņu "Lakers" komandai."

Otrajā ceturtdaļā laukuma pameta "Heat" saspēles vadītājs Gorans Dragičs, kuram, iespējams, ir plīsusi pēdas saite, kas viņam liegs atgriezties šajā finālsērijā. Tāpat Maiami komandā spēli nepabeidza centra spēlētājs Bems Adebajo, kurš atsvaidzināja pleca savainojumu.

"Heat" pirmajā ceturtdaļā veica 13 punktu izrāvienu un panāca 23:10, taču "Lakers" ātri atspēlējās, uzvarēja pirmo puslaiku un dominēja spēles otrajā daļā.

"Izjutām uz saviem pleciem viņu spēli. Viņi mums pamatīgi "sadeva", bet brīdī, kad rezultāts bija 10:23, sākām parādīt savu īsto sniegumu," atzina Džeimss. "Reizēm no uzvarām var iemācīties vairāk nekā no zaudējumiem. Nevaru sagaidīt rītdienu, kad būs videoanalīze, kas palīdzēs mums būt labākiem."

"Heat" komanda savā vēsturē NBA finālā spēlējusi sešas reizes, piecās no tām zaudējot pirmajā spēlē. Visus trīs titulus Maiami komanda izcīnījusi sērijās, kurās pirmais mačs tika zaudēts.

"Heat" par čempioni kronēta 2006., 2012., un 2013.gadā, pēdējos divus titulus izcīnot ar Lebronu Džeimsu sastāvā. NBA finālā tā pēdējo reizi spēlēja 2014.gadā, kad sērijā ar 1-4 atzina Sanantonio "Spurs" pārākumu.

Savukārt "Lakers" ir sešpadsmitkārtēja NBA čempione, lielu daļu no tituliem izcīnot pagājušā gadsimta piecdesmitajos un astoņdesmitajos gados, kā arī šī gadsimta pirmajā desmitgadē. Pēdējo reizi Losandželosas komanda par čempioni kļuva 2010.gadā - laikā, kad to pārstāvēja šogad traģiski mūžībā aizgājušais Kobe Braients.

NBA sezona turpinās "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi