Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

NBA klubu ģenerālmenedžeri Porziņģi uzskata par otru labāko ārzemju spēlētāju līgā

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) ģenerālmenedžeri ikgadējā pirmssezonas aptaujā latviešu zvaigzni Kristapu Porziņģi uzskata par otru labāko ārzemju spēlētāju jeb leģionāru.

NBA klubu ģenerālmenedžeru aptauja tika veikta jau 17.gadu pēc kārtas, klubu vadītājiem pirms sezonas prognozējot čempionus, vērtīgāko spēlētāju un daudzas citas nominācijas.

Vienā no tām ģenerālmenedžeriem tika lūgts nosaukt līgas labākā ārzemju spēlētāju, Porziņģim (Ņujorkas Knicks) saņemot 10% balsu, kas viņam deva otro vietu. Šajā vērtējumā pārliecinoši labākais izrādījies grieķis Jannis Adetokunbo no Milvoki Bucks komandas, kurš saņēmis 73% balsu.

Zīmīgi, ka Adetokunbo ģenerālmenedžeru vērtējumā jau trešo sezonu pēc kārtas tiek uzskatīts par labāko ārzemnieku, pērn saņemot 73% balsu. Tikmēr Porziņģis pērn ar 7% balsu bija ceturtais, piekāpjoties arī serbam Nikolam Jokičam un spānim Markam Gasolam. Tāpat pērn NBA klubu ģenerālmenedžeri prognozēja, ka no Porziņģa sagaidāms otrais lielākais progress līgā. Tiesa, latvietim sezona beidzās nepatīkami, jo viņš februārī sarāva ceļgala saites, tāpēc bija nepieciešama operācija. Šobrīd liepājnieks turpina atgūties no traumas un nav īsti skaidrs, kad viņš varētu atgriezties laukumā.

Tāpat jau trešo gadu pēc kārtas NBA ģenerālmenedžeri uzskata, ka Goldensteitas Warriors atkārtos iepriekšējā sezonā gūto panākumu un saglabās NBA čempionu titulu. Warriors basketbolistus kā galvenos pretendentus uz NBA čempionu titula uzskata 87% jeb 26 no 30 ģenerālmenedžeriem. Vēl pa septiņiem procentiem saņēmušas Bostonas Celtics un Hjūstonas Rockets komandas.

Savukārt NBA sezonas vērtīgākā spēlētāja tituls prognozēts Lebronam Džeimsam, kurš šosezon spēlēs Losandželosas Lakers komandā. Viņš saņēmis 30% balsu, kamēr par trim procentiem atpaliek Kevins Durants no Warriors, kamēr trešajā vietā ar 17% balsu ierindojies Entonijs Deiviss no Ņūorleānas Pelicans.

Tikmēr labākā NBA debitanta balvu klubu vadītāji prognozēja slovēņu talantam Lukam Dončičam, kurš šosezon debitēs Dalasas Mavericks komandā. Viņš aptaujā saņēma 43% balsu.

Ģenerālmenedžeriem aptaujā nācās atbildēt uz 49 dažādiem jautājumiem, taču viņi nevarēja balsot par savām komandām un to spēlētājiem.

NBA 73.sezona sāksies 16.oktobrī. Bez Porziņģa savai trešajai NBA sezonai ar Sanantonio Spurs gatavojas Dāvis Bertāns, bet Bruklinas Nets rindās cer debitēt Rodions Kurucs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavības pārbaude uz Šveices fona

Gatavojoties pasaules čempionātam, kas no 10. līdz 26. maijam norisināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā, Latvijas izlase piektdien un sestdien izbraukumā spēlēs ar Šveici.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi