Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

NBA komisārs: Pols Alens bija īsts celmlauzis

Pirmdien mūžībā aizgājušais Portlendas Trail Blazers īpašnieks Pols Alens bija īsts celmlauzis, uzsver Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komisārs Edams Silvers.

Kā vēstīts, 65 gadu vecumā miris ASV datorprogrammatūru kompānijas Microsoft līdzdibinātājs, filantrops un sporta komandu īpašnieks Alens.

Pēc žurnāla Forbes aplēsēm, Alena bagātība bija 20,3 miljardi dolāru, un līdz ar to viņš bija 48.bagātākais cilvēks pasaulē. Tostarp Alenam piederēja 100 miljoni Microsoft akciju, kā arī sporta komandas - NBA klubs Trail Blazers un Nacionālās futbola līgas (NFL) klubs Sietlas Seahawks, viņš bija arī līdzīpašnieks Amerikas Futbola līgas (MLS) komandai Sietlas Sounders.

"Pols Alens bija īsts celmlauzis [trail-blazer] uzņēmējdarbībā, filantropijā un sportā. Kā viens no visilgāk strādājošajiem klubu īpašnieks, Pols ar saviem atklājumiem un vīziju palīdzēja līgai kā lielās, tā mazās lietās. Viņa zināšanas lika pamatus līgas izaugsmei starptautiskā mērogā un jauno tehnoloģiju apgūšanā. Viņa vārdam bija spēks, kas bija pārāks par pieņēmumiem un vienkāršu gudrību - pēc tā mēs skumsim, bez viņa uzsākot jauno sezonu. Izsakām līdzjūtību viņa ģimenei, draugiem un Trail Blazers komandai," teikts NBA paziņojumā.

Alens Trail Blazers komandu iegādājās 1988.gadā, nopērkot to par 70 miljoniem ASV dolāru. Šo 30 gadu laikā komanda 19 reizes sasniegusi izslēgšanas turnīru, 1990. un 1992. aizkļūstot līdz NBA finālam. Tāpat viņš deva lielu ieguldījumu Portlendas komandas mājas arēnas Moda Center attīstīšanā.

Alena nāves cēlonis bija limfmezglu vēzis. 2009.gadā Alenam tika ārstēta nehodžkina limfoma, un pirms divām nedēļām viņš paziņoja, ka slimība atgriezusies.

Vairāku desmitgažu laikā Alens filantropiskiem nolūkiem piešķīris apmēram divus miljardus dolāru, kas izlietoti vides aizsardzībai, sociālajai palīdzībai, zinātnei un citiem mērķiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi