Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

NBA neplāno apturēt sezonu olimpisko spēļu dēļ

Tokijas olimpisko spēļu laikā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezona, visticamāk, netiks apturēta, piektdien paziņoja līgas komisārs Edams Silvers.

Jau ziņots, ka NBA 2020./21.gada sezona, visticamāk, sāksies nākamā gada sākumā, kā rezultātā olimpiskajās spēlēs varētu nepiedalīties vairāki vadošie planētas basketbolisti.

"Domāju, ka gadījumā, ja sezonu sāksim vēlāk, pastāv maza iespēja Olimpiādes dēļ pārtraukt NBA sezonu," pirms NBA finālsērijas otrā dueļa intervijā ar NBA TV teica Silvers.

Līgas komisārs jau iepriekš paudis viedokli, ka nākamā sezona nesāksies ātrāk par Ziemassvētkiem, kas nozīmē, ka 23.jūlijā, kad sāksies olimpiskās spēles, NBA basketbolisti vēl nebūs noskaidrojuši uzvarētāju.

"Šajā gadījumā runa nav par sezonas apturēšanu uz neilgu brīdi. Spēlētājiem pirms Tokijas būtu nepieciešams laiks sagatavoties. Izlasēm būs paredzētas nometnes, bet pēcāk basketbolisti nepieciešama atpūta," dažus no sarežģījumiem uzskaitīja Silvers.

Silvers norādīja, ka ASV publika šo lēmumu vēl varētu izprast, bet grūtāku klātos citu kontinentu basketbola līdzjutējiem.

"Esmu satraucies par dažu valstu izlasēm, kurās līdera lomu uzņemas NBA spēlējošie basketbolisti. Viņu neesamība valstsvienībā var spēlēt lielu lomu," uzsvēra komisārs.

"Pat, ja nolemjam, ka sniegsim iespēju basketbolistiem spēlēt Olimpiādē, nav garantiju, ka līdz tam pasaulē viss būs nostabilizējies. Šajos nebijušajos apstākļos domāju, ka daudzi noteikumi zaudē savu spēku, un ikviens rīkojas tā, kā iespējams."

NBA šosezon marta vidū paziņoja par sezonas pārtraukumu, jo Jūtas "Jazz" komandā Rūdijam Gobēram tika noteikta saslimšana ar Covid-19. Viņš bija pirmais NBA basketbolists, kurš inficējies ar vīrusu.

Šī iemesla dēļ NBA sezona atsākās vien 23.jūlijā, bet patlaban jau aizvadīta finālsērijas otrā spēle. Losandželosas "Lakers" pret Miami "Heat" ir vadībā ar 2-0. Abas komandas trešo dueli aizvadīs svētdien.

"Heat" par čempioni kronēta 2006., 2012., un 2013.gadā, pēdējos divus titulus izcīnot ar Lebronu Džeimsu sastāvā. NBA finālā tā pēdējo reizi spēlēja 2014.gadā, kad sērijā ar 1-4 atzina Sanantonio "Spurs" pārākumu.

Savukārt "Lakers" ir sešpadsmitkārtēja NBA čempione, lielu daļu no tituliem izcīnot pagājušā gadsimta piecdesmitajos un astoņdesmitajos gados, kā arī šī gadsimta pirmajā desmitgadē. Pēdējo reizi Losandželosas komanda par čempioni kļuva 2010.gadā - laikā, kad to pārstāvēja šogad traģiski mūžībā aizgājušais Kobe Braients.

NBA sezona turpinās "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi