Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 6. jūnijs
Ingrīda, Ardis

NBA regulārā turnīra labākā komanda Rockets sasniedz Rietumu pusfinālu

Regulārā čempionāta labākā vienība Hjūstonas Rockets trešdien sasniedza Nacionālās basketbola līgas (NBA) izslēgšanas turnīra Rietumu konferences pusfinālu.

Ceturtdaļfināla piektajā spēlē Rockets savā laukumā ar 122:104 (25:26, 30:33, 30:15, 37:30) pieveica Minesotas Timberwolves, sērijā līdz četriem panākumiem gūstot virsroku ar 4-1.

Uzvaru Rockets vienība trešdien nodrošināja trešajā ceturtdaļā, kad apspēlēja pretiniekus ar 15 punktu starpību, turklāt pusi no komandas 30 punktiem guva Džeimss Hārdens.

Hārdens šo cīņu noslēdza ar 24 punktiem, kamēr rezultatīvāks bija viņa komandas biedrs Klints Kapela - 26 punkti un 15 atlēkušās bumbas.

Līdz ar to Hjūstonas komanda izslēgšanas turnīra otrajā kārtā iekļuvusi otro gadu pēc kārtas, kamēr Minesotas klubs play-off spēlēja pirmo reizi kopš 2004.gada.

Timberwolves rindās ar 23 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām izcēlās Karls Entonijs Taunss, bet 20 punkti no rezervistu soliņa nākušajam Džamalam Kraufordam.

Nākamajā kārtā Rockets sacentīsies ar Jūtas Jazz vai Oklahomasitijas Thunder. Šīs sērijas piektajā mačā Thunder savā laukumā guva uzvaru ar 107:99 (29:34, 12:22, 37:22, 29:21), sērijā samazinot deficītu līdz 2-3.

Lielisku maču mājinieku rindās aizvadīja pagājušās sezonas vērtīgākais spēlētājs Rasels Vestbruks, kurš 33 no saviem 45 punktiem iemeta otrajā puslaikā, palīdzot komandai atspēlēties no 25 punktu deficīta.

Vestbruks šajā cīņā atzīmējās arī ar 15 atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm. Savukārt 34 punktus pievienoja Pols Džordžs.

Tikmēr Jazz labā 27 punktus iemeta Džejs Krauders, kurš izslēgšanas turnīrā tik rezultatīvi savas karjeras laikā vēl nebija nospēlējis.

Šīs sērijas nākamais mačs, kas var būt arī pēdējais, notiks piektdien Jazz laukumā.

Savukārt Austrumu konferencē Klīvlendas Cavaliers vienību uz priekšu turpina vilkt Lebrons Džeimss, kurš trešdien līdz ar beigu signālu iemeta tālmetienu un palīdzēja komandai savā laukumā ar 98:95 (23:25, 26:31, 32:17, 17:22) uzveikt Indiānas Pacers.

 

Tādējādi Cavaliers sērijā panākusi 3-2 vadību.

Džeimss šajā spēlē izcēlās ar 44 punktiem, desmit atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm, kamēr Kails Korvers pievienoja 19 punktus.

"Džeimss sevi apliecina abos laukuma galos. Tieši tāpēc viņš ir pasaulē labākais spēlētājs," komandas biedru slavēja Kevins Lavs.

Tikmēr Pacers rindās 22 punktus iemeta Domants Sabonis, bet Viktoram Oladipo vien 12 punkti un 12 atlēkušās bumbas. Pēdējo trīs maču laikā viņš grozā trāpījis tikai 12 no 50 metieniem, jo pret basketbolistu Cavaliers aizsardzībā spēlē ļoti cieši.

Vēl vienā Austrumu konferences ceturtdaļfināla duelī vienas uzvaras attālumā no nākamās kārtas nonākusi Toronto Raptors, kas savu skatītāju priekšā ar 108:98 (23:24, 25:23, 31:31, 29:20) uzveica Vašingtonas Wizards un arī panāca 3-2 vadību.

Toronto kluba sastāvā 32 punktus iemeta Demars Derozans, bet 17 punkti un desmit rezultatīvas piespēles Kailam Laurijam.

Savukārt Wizards labā 26 punktus iemeta Džons Vols, bet Bredlijam Bīlam 20 punkti.

Šajās abās Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijās nākamie mači būs piektdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FIM ārsts Fūrmanis: Jonasa gadījums ir satraucošs

Starptautiskā Motosporta federācijai (FIM) nepieciešams izskatīt Latvijas motosportista Paula Jonasa traumas gūšanas situācija, kurā sportistam tika veiktas neatbilstošas medicīniskās manipulācij...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi