Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

NBA rezultatīvākā basketbolista 40 punkti neglābj Bucks no neveiksmes Klīvlendā

Šīs sezonas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) rezultatīvākais spēlētājs Jannis Adetokunbo otrdien guva 40 punktus, taču tas neglāba viņa pārstāvēto Milvoki Bucks komandu no zaudēja pret šosezon neizteiksmīgi spēlējošo Klīvlendas Cavaliers. Bucks viesos cieta neveiksmi ar rezultātu 119:124 (28:39, 39:26, 23:29, 29:30).

Grieķijā uzaugušais basketbolists iemeta 16 no 21 divpunktu metieniem un sešus no astoņiem "sodiņiem", izcīnot arī deviņas atlēkušās bumbas.

Viņš šosezon vidēji mačā izcēlies ar 31,9 punktiem, nedaudz atraujoties no latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa, kurš desmit spēlēs caurmērā guvis 30,0 punktus, rezultatīvāko sarakstā ieņemot otro vietu, kamēr trešais ar 29,5 punktiem spēlē ir Hjūstonas Rockets līderis Džeimss Hārdens.

Tikmēr Cavaliers komandā šajā spēlē ar 32 punktiem izcēlās Kevins Lavs, bet Lebronam Džeimsam nedaudz pietrūka līdz "triple-double", jo viņš sameta 30 punktus, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas un izdarīja deviņas rezultatīvas piespēles.

Pēc spēles Džeimss atzina, ka pret grieķu talantu Adetokunbo ir ļoti grūti aizsargāties. "Viņš uzbruka nepārtraukti, vienalga cik ilgi būtu bijis laukumā. Lai viņu nosegtu, pretī jāliek vairāki spēlētāji, jo citādāk tiks zaudēti punkti," norādīja Džeimss.

Cavaliers izcīnīja vien otro uzvaru pēdējos septiņos mačos, bet Bucks cieta ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Zīmīgi, ka Bucks pirms šīs spēles veica spēlētāju maiņu, no Fīniksas Suns iegūstot saspēles vadītāju Ēriku Bledso, bet pretī atdodot centru Gregu Monro un divas izvēles tiesības nākamā gada NBA draftā.

Tikmēr dienas rezultatīvāko sniegumu nodemonstrēja Denveras Nuggets serbu centrs Nikola Jokičs, kurš guva 41 punktus, palīdzot savai komandai mājās ar 112:104 (28:21, 29:25, 36:27, 19:31) uzvarēt Bruklinas Nets.

Jokičs laboja savu NBA rezultativitātes rekordu, kā arī izcīnīja 12 atlēkušās bumbas.

Savukārt Herisons Bārnss izcēlās ar 31 punktu, bet Dalasas Mavericks viesos ar 113:99 (36:34, 28:19, 26:23, 23:23) uzvarēja Vašingtonas Wizards, pārtraucot sešu zaudējumu sēriju.

Dalasas komanda tika vien pie otrās uzvaras sezonā, ieņemot pēdējo vietu Rietumu konferencē.

Tāpat pie otrās uzvaras sezonā tika Sakramento Kings, kas mājās ar 94:86 (10:25, 32:16, 25:16, 27:29) pieveica nestabili spēlējošo Oklahomasitijas Thunder.

Uzvarētājiem Badijs Hīlds guva 21 punktu, bet Thunder neglāba Rasela Vestbruka 20 punkti un 12 atlēkušās bumbas, kamēr Karmelo Entonijs izcēlās ar 16 punktiem.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Porziņģis un Ņujorkas Knicks komanda otrdien mājās ar rezultātu 118:113 (32:41, 26:28, 25:25, 35:19) pārspēja Šarlotes Hornets komandu, izcīnot trešo uzvaru pēc kārtas un sesto pēdējās septiņās spēlēs.

Porziņģis, kurš pirmdien tika atzīts par iepriekšējās nedēļas NBA Austrumu konferences labāko spēlētāju, šajā mačā guva 28 punktus, bet Knicks atspēlēja 15 punktu defīcītu.

Tikmēr Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio Spurs savā laukumā ar rezultātu 120:107 (32:26, 20:29, 40:21, 28:31) uzvarēja Losandželosas Clippers. Spurs svinēja trešo panākumu pēc kārtas, kas seko četru zaudējumu sērijai. Savukārt Clippers cieta piekto zaudējumu pēdējās sešās spēlēs, bet pirms tam Losandželosas komandai bija četru uzvaru sērija.

Bertāns šajā mačā laukumā devās spēles pēdējās divās minūtēs, kad Spurs jau bija nodrošinājusi uzvaru. Viņš šajā laikā realizēja vienu no diviem tālmetieniem.

Austrumu konferences līdere ar deviņām uzvarām 11 spēlēs ir Bostonas Celtics, kamēr sestā ar sešām uzvarām desmit cīņās ir Knicks. Savukārt Rietumu konferencē pa astoņiem panākumiem 11 mačos guvušas Hjūstonas Rockets un Goldensteitas Warriors vienības, bet Spurs ar septiņiem panākumiem ir piektajā pozīcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi