Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Nerips: Pret Poliju aizvadīsim būt vai nebūt maču

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase trešdien pret Polijas vienaudzēm par iekļūšanu Spānijā notiekošā Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā aizvadīs "būt vai nebūt" maču, uzskata komandas galvenais treneris Aigars Nerips.

Kā zināms, Latvijas jaunās basketbolistes otrdien otrā posma otrajā mačā ar 62:55 saspringtā cīņā uzvarēja Vāciju, lai gan mača gaitā atradās vadībā ar 14 punktu pārsvaru. Šī visa turnīra gaitā latvietēm bija jau trešā uzvara pēc kārtas.

"Apetīte aug ar katru uzvaru, taču nedrīkstam aizmirst, ka panākumi mums nāk tikai tad, ja "graužam ledu" - cīnāmies par katru bumbu un laukuma centimetru," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Neripa teikto. "Uzvara iepriekšējā mačā pār Krieviju bija nākusi par labu spēlētāju pārliecībai, un tā visvairāk izpaudās uzbrukuma precizitātē spēles sākumā. Bet, tiklīdz bija panākts 14 punktu pārsvars, zuda uzmanība, pretiniecēm tika ļauts vairākkārt tikt pie atkārtotajiem metieniem, vācietes sajuta spēles garšu, bet mums sākās stresiņš. Tas vēl vairāk palielinājās, kad vairākas reizes netrāpījām brīvus metienus no groza apakšas."

"Labi, ka ceturtās ceturtdaļas sākumā, kad pretinieces izlīdzināja rezultātu, uzreiz izdevās atgūt pārsvaru. Nekāda miera gan nebija līdz pašai fināla sirēnai. Bija uzdevums pēdējos uzbrukumus veidot vienkārši, ar īsām sadarbībām, taču bumbas kustība apstājās un iznāca lieki panervozēt. Tomēr jau trešo maču pēc kārtas izdevās uzvarēt galotnē," pauda Nerips.

Pašlaik E apakšgrupā, ņemot līdzi pirmā posma rezultātus, četras uzvaras tikpat mačos ir Francijai, kamēr Krievijai par vienu mazāk. Slovākija un Latvija nu ieguvušas pa diviem panākumiem, bet par uzvaru atpaliek Polija. Tikmēr Vācija piedzīvojusi tikai zaudējumus.

Ceturtdaļfinālā iekļūs grupas četras labākās komandas.

"Otrā posma pēdējā kārtā ar Polijas izlasi būs "būt vai nebūt" mačs. Izskatās, ka polietes otrdien pret Franciju mazliet pietaupīja savas līderes, bet pieredze liecina, ka ne vienmēr tas ir labi. Mums lielākā slodze līdz šim bijusi māsām Dignai un Paulai Strautmanēm, kā arī Sindijai Kudulei, kuras arī šodien spēlēja ap 30 minūtēm. Tomēr viņas ir pieradušas spēlēt daudz, tāpēc fiziskā spēka vajadzētu pietikt," uzskata Nerips. "Ar polietēm nesen spēlējām pārbaudes turnīrā, kur zaudējām ar 53:58. Mūsu ārējai līnijai jābūt gatavai agresīvam spiedienam un vajadzēs spēt ne tikai kontrolēt bumbu, bet arī organizēt uzbrukumus. Augumu ziņā pārsvara mums nebūs. Sarežģīts uzdevums, bet galvenais, ka mūsu liktenis ir pašu rokās."

Otrā posma četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet divas vājākās cīnīsies par 9.-16.vietu un tām arvien draudēs izkrišana no A divīzijas. Eiropas čempionāts norisināsies līdz 12.jūlijam un vietu A divīzijā zaudēs trīs vājākās vienības.

Pērn Latvijas U-20 izlase Eiropas čempionāta A divīzijā atgriezās pēc sezonas pārtraukuma, izcīnot ļoti augsto piekto vietu. Tomēr no pērnā gada izlases sastāvā palikusi vien Sigita Džarcāne. Pirms tam - 2005., 2009. un 2010.gadā - Latvijas izlase šajā vecuma grupā tika pie Eiropas čempionāta bronzas godalgām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi