Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nespēlējošais Porziņģis atkāpies NBA Visu zvaigžņu spēles balsojumā

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis ceturtdien publicētāja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēles līdzjutēju balsojuma starprezultātu sarakstā ieņem septīto vietu starp garajiem spēlētājiem Rietumu konferencē, nedēļas laikā atkāpjoties par vienu pozīciju.

NBA balsošanu atklāja 25.decembrī, bet 2., 9., kā arī 16.janvārī tiek publicēti balsojuma starprezultāti. 

Rietumos starp garajiem spēlētājiem dominē abas Losandželosas "Lakers" zvaigznes. Līderis ar 3 359 871 balsīm ir Lebrons Džeimss, bet 3 124 446 balsis ir Entonijam Deivisam. Pirmo trijnieku noslēdz Losandželosas "Clippers" spēlētājs Kavai Lenards, kura kontā ir 2 210 539 balsis.

Aiz pirmā trijnieka par teju pusotru miljonu balsīm atpaliek Pols Džordžs ("Clippers"), tālāk seko Nikola Jokičs (Denveras "Nuggets"), sestais ir Karls Entonijs Taunss (Minesotas "Timberwolves"), bet septīto vietu ar 540 603 balsīm ieņem Porziņģis. Taunss ir priekšā par nieka nepilniem 5 000 balsu, bet Jokičs ir teju 20 000 balsu attālumā.

Tikmēr aizsargu pozīcijās līderis ir Porziņģa komandas biedrs Luka Dončičs, kurš iekrājis 3 277 870 balsis, bet otrais ar 2 167 269 balsīm ir Džeimss Hārdens (Hjūstonas "Rockets"). Pārējie basketbolisti labāko divniekam zaudē vismaz pusotru miljonu balsu. 

Austrumu konferencē starp garajiem spēlētājiem pārliecinošu līderpozīciju ieņem Milvoki "Bucks" zvaigzne Jannis Adetokunbo, par kuru nobalsots teju jau 3 259 383 reižu. Gandrīz par pusmiljonu balsu atpaliek Žoels Embīds no Filadelfijas "76ers", bet apmēram 54 000 balsu mazāk ir Paskālam Sjakamam no čempionvienības Toronto "Raptors".

Šajā pašā konferencē aizsargu pozīcijā līderis ar 1 389 628 balsīm ir Trē Jangs no Atlantas "Hawks", viņam par nepilniem 38 000 balsu zaudē Kairijs Ērvings no Bruklinas "Nets". Trešajā pozīcijā esošais Kemba Volkers (Bostonas "Celtics") "Nets" spēlētājam zaudē par apmēram 20 000 balsīm.

Balsošana par komandu sākumsastāviem noslēgsies 20.janvārī. Savas balsis varēs atdot ar "Google" un "Google Assistant" starpniecību, kā arī līgas mājaslapā "NBA.com" un aplikācijā "NBA".

Kopumā piecas dienas - 2., 3., 10., 16. un 20.janvārī - visās platformās var balsot dubultā. Komandu sākumsastāvi, tajā skaitā divi kapteiņi, tiks paziņoti 23.janvārī, bet nedēļu vēlāk būs zināmi arī NBA galveno treneru izvēlētie rezervisti.

Par komandu kapteiņiem kļūs divi basketbolisti, kuri Austrumu un Rietumu konferencēs saņems visvairāk balsu. Pēc tam kapteiņi izvēlēsies komandu sākumsastāvus un rezervistus, neatkarīgi no basketbolistu pārstāvētajām konferencēm.

Ceturto sezonu pēc kārtas līdzjutēju balsojumam būs 50% nozīme, kamēr pa 25% dos šobrīd aktīvie spēlētāji un mediji.

Šīs sezonas NBA Visu zvaigžņu spēle notiks 16.februārī Čikāgā, kur mājas spēles aizvada "Bulls" vienība.

2017./2018.gada sezonā starp rezervistiem tika izraudzīts arī latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis, taču ceļgala krustenisko saišu plīsums pārvilka strīpu pāri viņa cerībām debitēt NBA Visu zvaigžņu spēlē. 

Iepriekšējā sezonā Visu zvaigžņu spēles programmā iekļautajā NBA Uzlecošo zvaigžņu mačā piedalījās Rodions Kurucs. Savas karjeras pirmajās divās sezonās NBA Uzlecošo zvaigžņu mačā piedalījās arī Porziņģis.

2019.gadā zvaigžņu spēlē Šarlotā Lebrona Džeimsa komanda ar 178:164 uzvarēja grieķa Jaņņa Adetokunbo vienību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi